1

Košarka Letnja liga Banat – Jug: Opovčani ove godine nastupaju sa dve ekipe

Opovčani ove godine nastupaju sa dve ekipe

OPOVO, 15. maj 2021 – Ovogodišnja Letnja košarkaška liga Banat – Jug startovala je prošlog vikenda. KK Opovo 99 po prvi put nastupa sa dve ekipe. Seniorski prvi tim nastupa u grupa A zajedno sa ekipama Mladost (Omoljica), Neolit (Starčevo), Družina Kozlovac (Crepaja), Agrobanat (Plandište) i Omladinac 72 (Ilandža). Oni su u prvom kolu izgubili u Opovu od Mladosti rezultatom 73:82.

U grupi B, drugi tim Opova99 koji čine uglavnom veterani u grupi su sa ekipama Radnički (Kovin), Pištaljka (Pančevo), Virtus Basket (Pančevo), Neolit – Astralis (Starčevo) i Borac (Starčevo). U prvom kolu Opovčani su izgubili u Kovinu 86:49.

U nedelju 16. maja obe opovačke ekipe igraju mečeve 2. kola.

Grupa B: Opovo, 17:30h; OPOVO 99 2 – VIRTUS BASKET

Grupa A: Crepaja, 17:00h; DRUŽINA KOZLOVAC – OPOVO 99
Mesna zajednica Baranda: Betoniranje trotoara i sanacija klupa i stolova

Betoniranje trotoara i sanacija klupa i stolova

BARANDA, 15. maj 2021 – U Barandi se sprovodi mini projekat na infrastrukturnom uređenju parka. Trenutno se radi prva faza koja obuhvata betoniranje pešačkih trotoara od škole do spomenika, prilazne rampe do puta, postamenata za parkovske stolove i klupe i prilaza postamentima. Takođe, biće sanirane oštećene klupe i stolovi.

U ovpj fazi ukupno će biti betonirano 151,4 m², a radove sprovodi Mesna zajednica Baranda uz finansijsku podršku lokalne samouprave.

„Ovo je prva faza radova na uređenju parka u Barandi, tako da nas u narednom periodu očekuje još niz radova kao što je sanacija dečjeg zabavnog igrališta u parku i mini pič terena, ostalog parkovskog mobilijara i još nekih lepih iznenađenja, što će parku u Barandi dati jedan novi estetski kvalitet“, rekao je pomoćnik predsednika opštine Nebojša Kovačević prilikom obilaska gradilišta zajedno sa opštinskim većnikom Goranom Divljačkim.