Vakcinacija sledeće prioritetne grupe: PROSVETNI RADNICI, PRIPADNICI MUP-A, VOJSKE SRBIJE I PREDSTAVNICI MEDIJA

Vakcinacija sledeće prioritetne grupe: PROSVETNI RADNICI, PRIPADNICI MUP-A, VOJSKE SRBIJE I PREDSTAVNICI MEDIJA

PROSVETNI RADNICI, PRIPADNICI MUP-A, VOJSKE SRBIJE I PREDSTAVNICI MEDIJA

Beograd, 18. januar 2021;

Tanjug: Vakcinacija za sledeću prioritetnu grupu, u koju spadaju prosvetni radnici, pripadnici MUP-a, Vojske Srbije i predstavnici medija, počeće sutra, najavila je premijerka Ana Brnabić.

 Brnabić je rekla da su predstavnici medija, posebno medijski radnici koji su stalno na terenu, uvršteni u prioritetnu grupu, na apel medijskih udruženja, ali i na molbu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

 “Veoma je važno što su škole danas počele da rade i potrebno je omogućiti da one što duže rade u normalnim uslovima, koji su ugroženi epidemijom virusa korona”, rekla je Brnabić.

 Brnabić je navela da je posebno važno da školu u normalnim uslovima pohađaju učenici od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, kako bi bili sa učiteljima i drugarima, družili se, obrazovali i stekli radne navike.

Automobili i saobraćaj: GREJANJE AUTOMOBILA PRE POLASKA

Automobili i saobraćaj: GREJANJE AUTOMOBILA PRE POLASKA

GREJANJE AUTOMOBILA PRE POLASKA

Izvor: Večernji list
Uvek ugrejete automobil 10, 20 minuta pre nego što krenete negde? Činite loše svom vozilu, kažu stručnjaci.

Tokom zimskih meseci većina ljudi voli prvo da upali grejanje u automobilu, malo pričeka da se ugreje, pa tek onda krene da vozi. Profesionalni vozači kažu da to nikada ne biste trebali da radite, ma koliko niska temperatura napolju bila, jer tako oštećujete vozilo.
Stručnjak Džejson Fenske je objasnio da paljenje grejanja bez kretanja automobila zapravo produžava vreme zagrevanja.
Većina motora danas ima ubrizgano gorivo u sebi, pa nema potrebe da radi u „praznom hodu“. Vozilo će se zagrejati tokom lagane vožnje i postići željenu temperaturu.
Osim toga, prethodno zagevanje može prouzrokovati razređivanje motornog ulja, gde sirovi benzin prodire u ulje „lomeći“ njegova svojstva i samim time dolazi do povećane istrošenosti, prenosi Večernji list.