UPIK Opovo i lokalna samouprava: PRISTUPNE RAMPE NA SVIM OBJEKTIMA OD JAVNOG ZNAČAJA

PRISTUPNE RAMPE NA SVIM OBJEKTIMA OD JAVNOG ZNAČAJA

Opovo, 21. oktobar 2020
U Opštini Opovo održan je sastanak između predstavnika lokalne samouprave i Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara Opovo. Tema sastanka je bio položaj i potrebe osoba sa invaliditetom na teritoriji naše opštine.

Predsednik UPIK Opovo Sava Lazin je predsednika opštine upoznao sa aktivnostima udruženja, kao i projektima koji su u toku i projektima koji su bitni da se realizuju u narednom periodu. Poseban akcenat je stavljen na arhitektonske prepreke, pa su u tom smislu zajedno obišli javne ustanove kako bi skenirali trenutnu situaciju arhitektonskih rampi.

Predsednik PIK Opovo je istakao da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom sa lokalnom samoupravom ali da je tu saradnju poterbno unaprediti.

„Mi smo zaista proteklih godina imali vrlo kvalitetnu saradnju sa lokalnom samoupravom koja je sufinanirala naše projekte od Kupa tolerancije do izgradnje naših prostorija u Barandi. Opština Opovo je jedna od retkih koja je izgradila ili montirala pristupne rampe za osobe sa invaliditetom na većem broju javnih ustanova. Međutim, naš problem se odnosi i na ulaze u javna preduzeća kao što su pošte, banke, trgovački marketi, itd“, rekao je Lazin.

S druge strane, predsednik opštine Miloš Markov je izrazio spremnost da se ovaj problem reši.

„Mi ćemo preduzeti sve pripremne radnje u vezi projektne dokumentacije, kao i finansiranja radova da se urade pristupne rampe na objektima od javnog značaja. Osobe sa invaliditetom naše opštine ne smeju se osećati kao građani drugog reda i na ovaj način želimo da pošaljemo poruku da su svi građani naše opštine jednaki, a lokalna samouprava njihov servis“, poručio je Markov.
Parkovski šah: OPOVAČKI PARK DOBIJA ŠAHOVSKU TABLU

OPOVAČKI PARK DOBIJA ŠAHOVSKU TABLU

Opovo, 21. oktobar 2020;

Radnici Javnog preduzeća „Mladost“ Opovo danas su startovali sa realizacijom projekta izgradnje parkovskog šaha.

Kod zgrade Kulturnog centra Opovo u opovačkom parku gradi se velika šahovska tabla sa figurama koja će biti svojevrsna turistička znamenitost, teren za zabavu i na neki način, priznanje lokalnom šahovskom klubu „Bata Ćosić“ na rezulatima i uspesima koje poslednjih godina postižu.
Butik Petar i Tina: NOVA KOLEKCIJA PAPUČA I KLOMPI

NOVA KOLEKCIJA PAPUČA I KLOMPI

Opovo, 21. oktobar 2020;

Butik Petar i Tina u ponudi ima novu kolekciju papuča i klompi renomirane firme „Leon“.

I dalje možete kupovati na odloženo po povoljnim ratama.

Nagradna igra je u toku, prva nagrada letovanje u Grčkoj!

DOBRODOŠLI!
ED Zrenjanin: ISKLJUČENJE STRUJE I VODE U SAKULAMA

ISKLJUČENJE STRUJE I VODE U SAKULAMA

Sakule, 21. oktobar 2020;

Zbog radova Elektrodistribucije Zrenjanin na električnoj mreži, u subotu 24. oktobra, kompletno naselje Sakule biće bez struje i vode u vremenskom intervalu od 8:00 do 14:00 časova.

U slučaju loših vremenskih uslova, radovi se odlažu.