Opštinski štab za vanredne situacije: AKTUELNE MERE ZA JAVNE SKUPOVE, UGOSTITELJSKE OBJEKTE I OBRAZOVNE USTANOVE

Opštinski štab za vanredne situacije: AKTUELNE MERE ZA JAVNE SKUPOVE, UGOSTITELJSKE OBJEKTE I OBRAZOVNE USTANOVE

AKTUELNE MERE ZA JAVNE SKUPOVE, UGOSTITELJSKE OBJEKTE I OBRAZOVNE USTANOVE

Opovo, 2. septembar 2020;

Na osnovu Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanja vanrednim situacijama, a radi sprečavanja epidemije Covid-19 na teritoriji Opštine Opovo, Štab za vanredne situacije opštine Opovo je na sastanku održanom 2. septembra doneo sledeću odluku:

1. Zabranjuje se okupljanje više od 30 lica na otvorenom i zatvorenom prostoru na teritoriji opštine Opovo.

2. radno vreme ugostiteljskih objekata ograničava se tako da objekti koji nemaju bašte neće raditi od 21.00 do 6:00 časova narednog dana, dok objekti koji imaju baštu neće pružati ugostiteljske usluge u zatvorenom delu objekta od 21:00 čas, a u otvorenom delu objekta (bašta) od 1:00 do 6:00 časova narednog dana.

3. Izvođenje nastave u prostorijama osnovne škole i neposrednog rada ustanove predškolskog vaspitanja i obrazovanja vrši se u skladu sa instrukcijama i preporukama Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i nadležnog zavoda, odnosno Instituta za javno zdravlje.

Odluka se primenjuje od 2. septembra 2020. godine.

opovo.org.rs

Recepti po preporuci kuhinje hotela “Stari Banat”: ĆUFTE A LA GREKO

Recepti po preporuci kuhinje hotela “Stari Banat”: ĆUFTE A LA GREKO

ĆUFTE A LA GREKO
Sveže mleveno meso(junetina i svinjetina) umesiti, pa dodati pršut, prezle, beli luk i začine. Masu od mesa ostaviti da odmori 2h u frižideru. Krompir oljuštiti, prosušiti, iseći na kriške, začiniti i peći u rerni 15 minuta na 200 C. Jogurt i pavlaku umešati, pa dodati beli luk i origano, ostaviti da se umak ohladi oko 1sat. Meso oblikovati u vidu ćufti i peći u rerni na 220 C 10min (meso treba da bude 85% gotovo) da ostane sočno. Ćufte servirati na pripremljenom krompiru, preliti umakom i služiti toplo uz crno vino Nemea.

Ćufte Ala Greco

Namirnice:

200g Mešanog mlevenog mesa

30g prezli

150g pavlake

150g jogurta

20g belog luka

50g pršute

200g krompira

10g origana

20g crnih maslina

20g čeri paradajza

So

Biber

Paketi za novorođene bebe: TRI DEVOJČICE I ČETIRI DEČAKA

Paketi za novorođene bebe: TRI DEVOJČICE I ČETIRI DEČAKA

TRI DEVOJČICE I ČETIRI DEČAKA

Opovo, 2. septembar 2020;

U prvoj septembarskoj raspodeli paketa za novorođene bebe, Opštinska uprava Opovo uručila je sedam paketa za tri devojčice i četiri dečaka. Jedna prinova je julska, dok su šest avgustovske. Tri bebe su iz Sefkerina, dve iz Sakula i po jedna iz Opova i Barande.

JUL: Strahinja Čarapić (Sefkerin); AVGUST: Nađa Jevtić (Opovo), Anastasija Vukašinović (Baranda), Mila Cvejin (Sakule), Pavle Veljković (Sakule), Mihailo Milkovski (Sefkerin), Dimitrije Dudeš (Sefkerin).

Opštinska narodna biblioteka Opovo: RAD OGRANAKA U SAKULAMA, BARANDI I SEFKERINU

Opštinska narodna biblioteka Opovo: RAD OGRANAKA U SAKULAMA, BARANDI I SEFKERINU

RAD OGRANAKA U SAKULAMA, BARANDI I SEFKERINU

Opovo, 2. septembar 2020;

Nakon višemesečne pauze zbog radova na renoviranju, skladištenju i inventarisanju knjiga, od ove nedelje sa radom počinju i ogranci Opštinske narodne biblioteke Opovo u Sakulama, Barandi i Sefkerinu.

U Sakulama biblioteka će raditi ponedeljkom i sredom, u Barandi utorkom i četvrtkom, dok će u Sefkerinu raditi petkom.

Opovo – Pančevo: RED VOŽNJE STAR CITY EXPRESS

Opovo – Pančevo: RED VOŽNJE STAR CITY EXPRESS

RED VOŽNJE STAR CITY EXPRESS

Opovo, 2. septembar 2020;

Red vožnje autoprevoznika Star City Express na liniji Opovo – Pančevo:

POLASCI IZ OPOVA: 4:50; 6:00; 7:00; 9:00; 11:00; 13:00; 14:10; 15:00; 16:10; 17:00; 19:10; 21:10

POLASCI IZ PANČEVA: 5:15; 6:15; 8:00; 10:00; 12:00; 13:00; 14:00; 15:10; 16:10; 18:10; 20:10; 22:15