1

Predsednik opštine u Sefkerinu: NAJAVA NOVIH STRATEŠKIH PROJEKATA U SEFKERINU (VIDEO)

NAJAVA NOVIH STRATEŠKIH PROJEKATA U SEFKERINU

Sefkerin, 8. jun 2020;

Nakon Barande i Sakula predsednik opštine dr Zoran Tasić sastao se sa sefkerinskim poljoprivrednicima u domaćinstvu Jovana Petrova. Zajedno sa pokrajinskim poslanikom Predragom Ginculjom i predsednicom Saveta mesne zajednice Sefkerin Kristinom Krunić, Tasić je sa prisutnima analizirao realizovane projekte u Sefkerinu, najavio planirane projekte za naredni period i notirao iznete probleme koji će se vrlo brzo rešiti.

Prisutni Sefkerinci su istakli da su zadovoljni razgovorom sa predsednikom opštine, kao i dosadašnjim ulaganjima u njihovo mesto, posebno asfaltiranjem ulica i renoviranjem zdravstvene ambulante, a njihovi predlozi se uglavnom odnose na uređenje i održavanje postojeće infrastrukture, zelenih površina i sanacije atarskih puteva.

Tasić je u izjavi za Glas Opova najavio izgradnju vrtića u Sefkerinu i mini pič terena, renoviranje doma kulture, uređenje šetališta i jezera u ulici Vuka Karadžića, ali je posebno istakao značaj izgradnje budućeg autoputa koji će prolaziti kroz atar naše opštine, što će svakako uticati na privredni razvoj, povećanje cena nekretnina i privlačenje investitora.

„Kroz neposredan kontakt i neformalan razgovor sa građanima želimo da saznamo sa kojim problemima se suočavaju, da pokušamo da ih rešimo, šta smo u prethodnom periodu dobro radili, da nam ukažu na propuste i da za naredni period napravimo strateški plan kako će Sefkerin dalje da se razvija. Teme koje smo danas otvorili bile su iz oblasti poljoprivrede, infrastrukture, obrazovanja, uređenja naselja, komunalnih problema. Većinom su to rešive stvari koje ćemo realno odraditi za nekoliko meseci. Govorili smo i o velikim strateškim projektima koji nas očekuju a to su izgradnja vrtića, završetak asfaltiranja ulica, jer samo pre četiri godine u Sefkerinu je 50 posto ulica bilo neasfaltirano, a sada imamo više od 90 posto ulica asfaltirano što nam je i bio jedan od ciljeva na početku mandata. Očekuje nas i izgrdnja novih i sanacija starih sportskih terena, Sefkerin je jedino naše mesto bez mini pič terena, koji ćemo izgraditi jer želimo da stvorimo uslove da mladi imaju gde da se bave sportom“, izjavio je Tasić.

U cilju planiranja strategije razvoja Opštine Opovo predsednik opštine je najavio nastavak obilaska mesta naše opštine i razgovora sa građanima.
Ministarstvo poljoprivrede: IPARD PODSTICAJI ZA DIVERZIFIKACIJU POLJOPRIVREDNIH GAZDINSTAVA I RAZVOJ POSLOVANJA

IPARD PODSTICAJI ZA DIVERZIFIKACIJU POLJOPRIVREDNIH GAZDINSTAVA I RAZVOJ POSLOVANJA

Opovo, 9. jun 2020;

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za agrarna plaćanja raspisuje prvi javni poziv za podnošenje zahteva za odobravanje projekata za IPARD podsticaje za diverzifikaciju poljoprivrednih gazdinstava i razvoj poslovanja.

Opširniji tekst i preuzimanje dokumentacije: OVDE
Čitalačka značka 2020: ZLATNA ZNAČKA ZA DAVIDA KNEŽEVIĆA

ZLATNA ZNAČKA ZA DAVIDA KNEŽEVIĆA

Opovo, 9. jun 2020;

Učenik Osnovne škole „Dositej Obradović“ iz Opova David Knežević dobio je zlatnu značku na manifestaciji „Čitalačka značka 2020“ koju organizuje Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“. Uprkos izmenjenim uslovima rada i škola i same ustanove kulture usled pandemije koronavirusa, želja organizatora je bila da se podrži i pohvali trud svakog deteta koje je čitalo i predstavilo pročitano u formi čitalačkog dnevnika.

Na poziv biblioteke prispelo je blizu 200 čitalačkih dnevnika. Svi učenici osnovnih škola koji su učestvovali u ovogodišnjoj manifestaciji dobili su simbolične poklone i pohvalnice, a imajući u vidu poseban kvalitet velikog broja pristiglih čitalačkih dnevika, bibliotekari Dečjeg odeljenja i ove godine okupili su žiri sačinjen od nastavnika, učitelja i školskih biliotekara kojim je predsedavala načelnica školske uprave, Snežana Oluški Vlačić.

Žiri je odabrao među prispelim radovima one koji su se posebno istakli i proglasio dobitnike zlatne, srebrne, bronzane čitalačke značke, specijalnih, pojedinačnih i kolektivnih nagrada.
David Knežević je zlatnu značku dobio u kategoriji od V do VIII razreda.
Agros doo Opovo: SPONZORI ISPRATILI ANU JOVANOV NA PRIPREME NACIONALNOG TIMA

SPONZORI ISPRATILI ANU JOVANOV NA PRIPREME NACIONALNOG TIMA

Opovo, 8. jun 2020;

Generalni sponzor KK Agros Basket, firma Agros doo Opovo, ispratila je košarkašicu Anu Jovanov na pripreme kadetske reprezentacije. Tom prilikom menadžerka Hotela „Stari Banat“ Olivera Mihajlović uručila je Ani poklon u vrednosti od 12.000 dinara.

Predstavnici kluba zahvalili su se svom generalnom sponzoru na podršci koja traje godinama unazad.
In memoriam: PREMINUO TRENER FK RADNIČKI DRAGAN DAKOVIĆ

PREMINUO TRENER FK RADNIČKI DRAGAN DAKOVIĆ

Opovo, 8. jun 2020;

Iznenada u 57. godini preminuo je trener FK „Radnički“ Baranda Dragan Daković – Drda. Legenda beogradskog i južnobanatskog fudbala, igrač, trener, boem i veliki drugar, Dragan Daković je u više navrata vodio fudbalski klub iz Barande, a zaslužan je i za trening glumaca iza kulisa tokom snimanja filma Montevideo, Bog te video. Tokom igračke karijere nosio je dresove Sinđelića, Beograda, Rakovice i Heroja, a kao trener sedeo je na klupama Sinđelića, Sremčice, Železnika, kao i našeg Radničkog iz Barande.

Ova vest pogodila je sve ljubitelje fudbala iz naše opštine, a posebno fudbalere i upravu Radničkog.

Dragan Daković, foto: Branislav Babin