1

Fer plej liga 3. kolo: SPARTANCI UPISALI ŠEST POBEDA IZ ŠEST UTAKMICA

SPARTANCI UPISALI ŠEST POBEDA IZ ŠEST UTAKMICA

Opovo, 8. jun 2020;

Mladi fudbaleri i fudbalerske Škole fudbala „Spartanac“ nastavljaju sa dobrim rezultatima u Fer plej ligi. Ovog vikenda ostvarili su šest pobeda iz šest utakmica.

„Ostvarili smo maksimalan učinak, ali kao što uvek ističem naši prioriteti su napredak u igri, razvoj tehnike, socijalizacija u kolektivu, dok su rezultati u ovom uzrastu u drugom planu. Međutim, ovo su deca za primer, dobro radimo, tako da pored konstatnog napredovanja ostvarujemo i lepe rezultate“, izjavio je trener ŠF „Spartanac“ Saša Komarov.

2007/2008: Olimpik – Spartanac 0:4

2009: Železnik Spartanac 2:3

2010: Mundijal – Spartanac 1:4

2011: Stari Grad – Spartanac 1:8

2012: Winer – Spartanac 2:5

2012: Žarkovo – Spartanac 1:10
Inspekcija za zaštitu životne sredine: SUTRA IZVOĐENJE BIOLOŠKOG TRETIRANJA LARVI KOMARACA

SUTRA IZVOĐENJE BIOLOŠKOG TRETIRANJA LARVI KOMARACA

Opovo, 8. juni 2020
U okviru realizacije suzbijanja komaraca na teritoriji AP Vojvodine u 2020. godini koje sprovodi Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine, izvođač  EKOSAN PLUS d.o.o. Beograd – Zemun na teritoriji opštine Opovo ove sezone izvedeno je sedam tretmana biološkog suzbijanja larvi komaraca.

Osmi  tretman najavljen je za utorak, 09.06.2020. godine  sa početkom u 8,00 časova

Tretman sa zemlje na lokalitetima Opovo, Baranda i Sakule  obuhvatiće staništa: priobalje Tamiša, izlive, kanale, jezera i bare, površine 90ha. Biće upotrebljen preparat LARVASTOP ZG,PIRIPROX ZG  koji nije opasan za pčele.

Inspektorka za zaštitu životne sredine

Dr vet.med. Marina Mitrović
Otvoreno prvenstvo Beograda za mlađe juniore: DVE MEDALJE ZA OPOVAČKE ATLETIČARE, DOMINACIJA STEFANA JOVANOVA

DVE MEDALJE ZA OPOVAČKE ATLETIČARE, DOMINACIJA STEFANA JOVANOVA

Opovo, 8. jun 2020;

U subotu 6. Juna, na stadionu Vojne akademije održano je otvoreno prvenstvo Beograda za mlađe juniore.

Izvanredan je bio, ko drugi nego Stefan Jovanov u bacanju kugle. Stefan je ubedljivo pobedio bacivši kuglu 16,85m što je njegov novi lični reкord, prebacivši stari za za 56 cm, како saznaje Glas Opova. Ovo je svega 30 do 50cm za normu kao što su sva velika međunarodna takmičenja, (Evropsko i EYOF). Stefan je na ovom takmičenju obarao čak tri puta svoj lični rekord i ono što raduje je da je svaki naredni hitac bio najbolji, što do sada nije bio slučaj.

Bronzanu medalju osvojila je Tamara Radin u trci na 800m sa rezultatom 2:27,65. Tamara je trku krenula hrabro i pametno, na 200m pre cilja vodila se žestoka borba sa atltičarkom iz Šapca, ali nažaolst Tamara je morala da se zadovolji bronzanom medaljom. Ono što raduje kada je u pitanju Tamara, jeste da se polako ali sigurno vraća u formu, posle dužeg vremena.
Predsednik opštine u Sakulama: ANALIZA URAĐENOG I PLANOVI ZA NAREDNE PROJEKTE (VIDEO)

ANALIZA URAĐENOG I PLANOVI ZA NAREDNE PROJEKTE

Sakule, 7. jun 2020;

Predsednik opštine Opovo dr Zoran Tasić i njegov pomoćnik Nebojša Kovečević razgovarali su sa građanima Sakula u cilju analize dosadašnjeg rada lokalne samouprave i pravljenja strateškog plana za reliazaciju budućih projekata. U vrlo otvorenom i konstruktivnom razgovoru Sakuljani su predsedniku opštine izneli svoja mišljenja, šta je to dobro urađeno i šta su prioriteti za naredni period. Ono što su prisutni izneli kao neophodno jesu poboljšanje energetske mreže, sanacija divljih deponija, rekonstrukcija vodovoda, glavnih atarskih puteva i poljoprivrednih atarskih kanala, ali i da je lokalna samouprava u prethodnom mandatu uradila sve ono što su građani Sakula u tom trenutku smatrali kao prioritete.

Predsednik opštine je podneo izveštaj realizacije projekata koji su urađeni u Sakulama u prethodnih četiri godine ističući značaj rekonstrukcije puta Baranda – Sakule – Idvor, izgradnje atarskih puteva, pešačkih staza u parku, asfaltiranja ulica, renoviranja zdravstvene ambulante i dela osnovne škole. Pored toga, Tasić je najavio nove projekte koji će se realizovati, upravo u dogovoru sa građanima Sakula.

„Tokom svih četiri godina želeo sam da imam potpuno neformalnu komunikaciju sa svim građanima naše opštine. Želeo sam da obiđem svako selo, evo danas se nalazim u Sakulama, i želeo sam da u razgovoru sa građanima vidim šta je to gde oni prepoznaju nešto što smo dobro uradili, gde smo loše uradili, šta bi to mogli da uradimo u narednom periodu, da nas pohvale, da nas iskritukuju, što je danas u ovoj konstruktivnoj raspravi i bilo. Ja sam izuzetno zadovoljan i našim rezultatima, a i onim što su ljudi rekli da bi eventualno trebalo da se uradi u nekom narednom periodu. Iz ovog razgovora mogu da izvedem sledeće zaključke a to je da je lokalna samouprava jako puno uradila, možda više nego što je bilo ko uradio u poslednjih 20 godina, i takođe, ono što je za mene veoma važno, jeste da su nam skrenuli pažnju na stvari na koje u narednom periodu moramo da obratimo pažnju kako bi Sakule potpuno drugačije izgledalo i Sakuljani bili zadovoljniji i kako bi sve one goruće probleme, koje možda nismo videli, prepoznamo, vidimo i u narednom periodu rešimo“ izjavio je Tasić.

U Sakulama trenutno se realizuje projekat rekonstrukcije trafo stanica kako bi se poboljšala struja, očekuje se početak projekta renoviranja kompletnog objekta škole, kao i rekonstrukcija vodovodne mreže. 
Republički hidrometeorološki zavod Srbije upozorava: DANAS I SUTRA PLJUSKOVI, PONEGDE I GRAD

DANAS I SUTRA PLJUSKOVI, PONEGDE I GRAD

BEOGRAD, 8. juna (Tanjug) – Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje da se danas i sutra na području Srbije očekuje nestabilno vreme, sa pljuskovima i grmljavinom.
Lokalno se očekuje velika količina padavina, od 20 do 30 milimetara za kratak vremenski period, ponegde i više, kao i grad.
Sutra će u Srbiji biti umereno i potpuno oblačno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, samo ce ujutru i veći deo prepodneva na jugu i zapadu zemlje biti suvo. Lokalno se očekuje velika količina kiše i pojava grada.
Vetar će biti slab, promenljiv, jutarnja temperatura od 12 do 18 stepeni, najviša dnevna od 22 do 27 stepeni.
U Beogradu će biti umereno do potpuno oblačno, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.
Vetar će biti slab, promenljiv. Jutarnja temperatura oko 17, najviša dnevna oko 23 stepena.
Narednih sedam dana biće promenljivo i nestabilno, sa čestom pojavom kiše, lokalnih pljuskova i grmljavine.