Kao
i prošle godine TR Petar i Tina organizuje sastanak i druženje privrednika sa
teritorije Opštine Opovo.
Uz
večeru sa tamburašima, dan skupa je nedelja, 13. oktobar, 20:00h u restoranu
Boba, a rezervacije i sve informacije mogu se dobiti na broj telefona 064 223 8763.
Tokom septembra održano je
pet venčanja, od toga četiri u Opovu i jedno u Sakulama.
OPOVO: Marko Habanek i Jovanka Josić; Stefan Čačija i Dragana Gnjatović; Zoran Dutka i Ksenija Pandurov; Predrag Mladenović i Aleksandra Nišević; SAKULE: Zoran Jovanović i Katica Drakulić.
RADNIČKI
(Baranda) – JEDINSTVO (Vlajkovac) 3:2; Nakon šest uzasopnih pobeda i
maksimalnog učinka, ekipa Jedinstva iz Vlajkovca morala je da kapitulira pred
raspoloženim Baranđanima, koji su konačno pokazali karakter i da se na ovaj
sastav može ozbiljno računati u nastavku prvenstva. I dalje „škripi“ u odbrani,
ali dva primljena gola u susretu sa liderom prvenstva nisu toliko alarmantna, a
pozitivan je pristp utakmici koja je došla posle neprijatnog poraza u Potporanju.
Nije
dobro krenulo za domaćina. Poveli su gosti vrlo rano pogotkom Simića u 15.
minutu ali je kapiten Milan Stojković već u 20. minutu izjednačio. Tri minuta
kasnije Igor Starčević dovodi Baranđane u vođstvo, što je bio rezultat
poluvremena.
U
nastavku meča gosti su konkretniji i atakuju kako bi izjednačili što im drugim
pogotkom Simića uspeva u 67. minutu. Treba reći da se istakao golman radničkog
Ćulibrk sa nekoliko izvanrednih intervencija. Nakon izjednačenja, Radnički ponovo
igra ofanzivnije, a u igru ulazi provereni džoker Drulović. Napadačka taktika
se na kraju isplatila, kada je u 81. minutu pobednički gol postigao dvostruki
strelac Starčević podsetivši na svoju golgetersku formu iz prošle sezone.
Opovo, 1. oktobar 2019 Priprema: Pripremljenu papriku ispeći na plotni, oljuštiti je idobro je osušiti. U posudu dodati kajmak, pršutu, jaje i svež peršun i sve dobro sjediniti. Oljuštenu papriku odvojiti od peteljke raširiti po dužini i filovati masom od kajmaka.Paprike urolati, i panirati redom u brašno, jaja, prezle, pa pohovati u ulju. Papriku dobro prosušiti na kuhinjskom ubrusu, ispržiti vedzis i sve servirati toplo kao toplo predjelo ili glavno jelo