Počela masovna vakcinacija: U OPOVU DANAS PRVE 72 DOZE VAKCINE ZA GRAĐANSTVO

U OPOVU DANAS PRVE 72 DOZE VAKCINE ZA GRAĐANSTVO

Opovo, 20. januar 2021;

Danas je počela masovna vakcinacija u Srbiji. Građani koji su se prijavili na eUpravu sinoć su dobili pozive i termine da se jave na punktove gde se vrši vakcinacija.

U Opštini Opovo pozive je dobilo 72 građana, koliko je Dom zdravlja Opovo dobio doza za današnju vakcinaciju. Pozvani dolaze u određeno vreme, na prvom punktu se prijavljuju, zatim odlaze na pregled i nakon toga ako ispunjavaju zdravstvene uslove primaju vakcinu.

Današnje doze su Sinofarmove vakcine, a građani koji su se prijavili za Fajzer ili Sputnjik V, vakcinu će primiti naknadno kada ove vakcine budu distribuirane. Takođe, građani koji su dobili poziv za danas, a prijavili su se za drugu vakcinu, mogu primiti Sinofarm ili odustati i sačekati distribuciju odabranih.

Po ovom sistemu vakcinacija će se nastaviti u narednom periodu.
Dom zdravlja Opovo: UTVRĐEN PROTOKOL VAKCINACIJE

UTVRĐEN PROTOKOL VAKCINACIJE

Opovo, 19. januar 2021;

Predsednik opštine Miloš Markov i njegova zamenica Anka Simin Damjanov posetili su Dom zdravlja Opovo gde ih je direktorka zdravstvene ustanove dr Sofija Popović sa svojim saradnicima upoznala sa protokolom vakcinacije stanovništva koja se uskoro planira na teritoriji Opštine Opovo.

Broj i vrsta vakcina koje će biti distribuirane Domu zdravlja Opovo zavisiće od broja prijavljenih i sprovodiće se sukcesivno u zavisnosti od prioriteta i distribucije. Pre primanja vakcine vršiće se zdravstveni pregled, a nakon vakcinisanja i određeno zadržavanje kako bi se pratio pacijent.

S druge strane, lokalna samouprava će organizovati kol centar čiji će zadatak biti da informiše stanovništvo, daje smernice u vezi prijavljivanja i po potrebi zajedno sa domom zdravlja organizuje prevoz do punkta za vakcinisanje.

Zbog skladištenja i čuvanja vakcina u strogo određenim uslovima vakcinacija će se vršiti isključivo u Domu zdravlja Opovo.

Građani se za vakcinaciju mogu prijaviti na portalu eUprave (direktan link imate i na portalu Glas Opova) ili preko kol centra pozivom na broj 0800 222 334.
Vakcinacija sledeće prioritetne grupe: PROSVETNI RADNICI, PRIPADNICI MUP-A, VOJSKE SRBIJE I PREDSTAVNICI MEDIJA

PROSVETNI RADNICI, PRIPADNICI MUP-A, VOJSKE SRBIJE I PREDSTAVNICI MEDIJA

Beograd, 18. januar 2021;

Tanjug: Vakcinacija za sledeću prioritetnu grupu, u koju spadaju prosvetni radnici, pripadnici MUP-a, Vojske Srbije i predstavnici medija, počeće sutra, najavila je premijerka Ana Brnabić.

 Brnabić je rekla da su predstavnici medija, posebno medijski radnici koji su stalno na terenu, uvršteni u prioritetnu grupu, na apel medijskih udruženja, ali i na molbu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

 “Veoma je važno što su škole danas počele da rade i potrebno je omogućiti da one što duže rade u normalnim uslovima, koji su ugroženi epidemijom virusa korona”, rekla je Brnabić.

 Brnabić je navela da je posebno važno da školu u normalnim uslovima pohađaju učenici od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, kako bi bili sa učiteljima i drugarima, družili se, obrazovali i stekli radne navike.
Link za prijavu: ISKAZIVANJE INTERESOVANJA ZA VAKCINISANJE PROTIV COVID-19

ISKAZIVANJE INTERESOVANJA ZA VAKCINISANJE PROTIV COVID-19

Opovo, 14. januar 2021;

Na baneru postavljenom (desno) na stranici internet portala „Glas Opova“ direktnim linkom možete ući na portal eUprave – Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19.

Šta predstavlja ova usluga?

Popunjavanjem jednostavnog upitnika iskazujete interesovanje da primite vakcinu protiv COVID-19.

Popunjavanjem upitnika i slanjem zahteva ne dajete saglasnost za vakcinaciju, već isključivo iskazujete interesovanje. Saglasnost za vakcinaciju je dokument koji se potpisuje kod lekara i ukoliko se odlučite da se vakcinišete taj dokument ćete tamo potpisati.

U svakom trenutku svoje iskazano interesovanje možete da promenite ili obrišete.

Da biste pokrenuli ovu uslugu nije potrebno da budete registrovan korisnik Portala eUprava.

Klikom na baner sa desne strane pročitajte i detaljnije informacije
Koronavirus: VAKCINACIJA PRIJAVLJENIH GRAĐANA SUTRA I NAREDNIH DANA

VAKCINACIJA PRIJAVLJENIH GRAĐANA SUTRA I NAREDNIH DANA

BEOGRAD, 14. januara (Tanjug) – Vakcinacija dobrovoljno prijavljenih građana počeće sutra i trajaće narednih nekoliko dana, saznaje u Tanjug u Vladi Srbije.
Reč je o 1.000 građana koji su se dobrovoljno prijavili preko portala eUprave, starijih od 75 godina, koji spadaju u prioritetne grupe.
Prethodno su se u medijima pojavile informacije da vakcinacija počinje danas.
Inače, od danas je otvoren i kol centar preko koga građani mogu da izraze želju da se vakcinišu protiv korona virusa, a elektronsko prijavljivanje počcelo je u ponedeljak.
Putem portala eUprava za vakcinaciju protiv kovida-19 do juče se prijavilo 150.000 građana.
Dom zdravlja Opovo: VAKCINISANI ZDRAVSTVENI RADNICI KOVID AMBULANTE I HITNE SLUŽBE (VIDEO)

VAKCINISANI ZDRAVSTVENI RADNICI KOVID AMBULANTE I HITNE SLUŽBE

Opovo, 13. januar 2021;

U prvoj fazi imunizacije protiv virusa Covid-19, vakcinisani su zdravstveni radnci kovid ambulante i hitne službe Doma zdravlja Opovo. Odziv je bio masovan, svi su primili vakcinu i izrazili zadovoljstvo što je vakcinacija krenula kao jedan od najefikasnijih preventivnih mera zaštite u aktuelnoj pandemiji.

Direktorka Doma zdravlja Opovo dr Sofija Popović najavila je nove kontigente vakcina, kojim će se vakcinisati i svi ostali medicinski radnici, a nakon toga i stanovništvo Opštine Opovo, Ona je istakla važnost redosleda prioriteta i kolektivne imunizacije.

„Želim da kažem da smo došli do trenutka kada možemo da izađame na kraj sa ovom pandemijom, a to je vakcinacija koja se sprovodi u zemlji. Što se tiče naše opštine i našeg doma zdravlja po prioritetu se vakcinišu zdravstveni radnici koji su u kovid ambulanti. U ovom trenutku prioritet da ovi zdravstveni radnici, kao i zdravstveni radnici u hitnoj službi koji rade transport pacijenata prime vakcinu, a posle pacijenata, odnosno stanovnika koji se nalaze u staračkim domovima. Nekih 15% zdravstvenih radnika je ušlo u taj prioritet, a sa sledećim vakcinisanjem dolaze lekari po drugom redu prioriteta. Za sada smo zadovoljni, odziv je kao i što ste sami videli odziv je masovan, a mnogi od njih su i preležali koronu. Našli smo sklad u redosledu i ispoštovaćemo sve ono što Svetska zdravstvena organizacija i naše Ministarstvo zdravlja nalaže. Ovim putem bih pozvala i stanovništvo da na miran način sačeka, jer država je napravila dobar redosled i dobar način da se imunizacijom obuhvati svo stanovništvo, u ovom trenutku na dobrovoljnoj bazi, što je i preporuka Svetske zdravstvene organizacije“, izjavila je za Glas Opovoa direktorka Doma zdravlja Opovo.  

Medicinski radnici primili su Pfaizer vakcine, a kako su iz Doma zdravlja Opovo najavili u narednom periodu biće dopremljena i Sputnjik vakcina.
Koronavirus: U VOJVODINI JOŠ 455 NOVIH SLUČAJEVA

U VOJVODINI JOŠ 455 NOVIH SLUČAJEVA

NOVI SAD, 13. januara (Tanjug) – Institut za javno zdravlje Vojvodine saopštio je danas da je tokom prethodnog dana u Vojvodini registrovano 455 novih slučajeva, kao i da je najveći broj registrovan u Novom Sadu – 131.
Trenutno u Pokrajini je aktivno 13.902 slučajeva, a očekuje se dalji postepen pad broja aktivnih slučajeva u narednom periodu.
U ovom trenutku najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu – 3.380, a potom sledi Zrenjanin sa više od 1.100, dok je u ostalim opštinama trenutno manje od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.
Krizni štab Vlade republike Srbije: MERE OSTAJU NA SA SNAZI

MERE OSTAJU NA SA SNAZI

Na današnjem zasedanju kriznog štaba odlučeno je da postojeće mere ostaju na snazi, jer kako se navodi, iste su dovele do rezultata koji idu u prilog borbi protiv pandemije.

Drugo polugodište će započeti 18. januara kao što je i planirano.

Da podsetimo, postojeće mere podrazumevaju zabranu okupljanja više od pet ljudi, zatim, obavezno nošenje maski u zatvorenim prostorima, kao i radno vreme za ugostiteljske objekte, objekte u kojima se vrši pružanje usluga i tržnim centrima se ograničava radno vreme do 20 časova, dok će prodavnice, to jest objekt u kojima se vrši prodaja namirnica i hrane biti zatvarane u 21 sat.

Obavezni su PCR testovi ili karantin od deset dana prilikom ulaska u Srbiju;
Koronavirus: OD DANAS PRIJAVA ZA VAKCINU PREKO E.UPRAVE

OD DANAS PRIJAVA ZA VAKCINU PREKO E.UPRAVE

Beograd, 11. Januar 2020 (Beta)
Građani se za vakcinu mogu prijaviti putem portala E-uprave.
Da bi se popunio upitnik potrebno je kliknuti na obeleženo polje „Pokreni uslugu“, nakon čega se otvara formular koji treba popuniti i uneti tražene podatke.
Kako se navodi da na portalu E-uprave, građani mogu da odaberu bilo koju vakcinu protiv korona virusa koju je odobrila Agencija za lekove i medicinska sredstva, ili željenog proizvodjača vakcine, jednog ili više njih..
O terminu i mestu vakcinacije građani će biti obaveštavani putem imejla ili SMS poruke, a upitnik se može popuniti i za članove porodice.
Kako je juče najavila premijerka Ana Brnabić, Srbija u ovom trenutku ima dogovore sa različitim proizvodjačima za ukupno osam miliona vakcina protiv korona virusa, odnosno za vakcinisanje četiri miliona ljudi, s obzirom na to da su za vakcinisanje potrebne dve doze.
Koronavirus: U VOJVODINI 489 NOVOZARAŽENIH KORONA VIRUSOM

U VOJVODINI 489 NOVOZARAŽENIH KORONA VIRUSOM

NOVI SAD, 10. januara (Tanjug) – U Vojvodini je tokom prethodnog dana registrovano 489 novih slučajeva korona virusa.

Najviše novozaraženih je u Novom Sadu – 146. Manji broj registrovanih slučajeva posledica je manjeg broja zahteva za laboratorijskim testiranjem za praznik i vikend, objavljeno je na sajtu Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

U ovom trenutku aktivna su 14.834 slučaja korona virusa.

Očekuje se dalji pad broja aktivnih slučajeva u narednom periodu zbog oporavka velikog broja obolelih sa blagom kliničkom slikom, a koji su registrovani tokom decembra meseca.

U ovom trenutku najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu – 3.427, slede Zrenjanin i Pančevo sa nešto više od 1.200 i Subotica sa nešto više od 940 aktivnih slučajeva KOVID-19.