FK Omladinac – Druga južnobanatska liga zapad / 6. kolo: DOBRA PARTIJA OPOVČANA U IDVORU

11/10/2015

u SPORT

DOBRA PARTIJA OPOVČANA U IDVORU
Idvor / Opovo, 11. oktobar 2015;
Polet – Omladinac 1927 1:2 (0:0): nakon prošlonedeljnog kiksa, opovčani su popravili utisak u Idvoru. Ovog puta na golu je debitovao šesnaestogodišnji Nikola Šiđanin, koji je u potpunosti opravdao očekivanja trenera Rošulja.
36816

Kao i na prethodnim utakmicama, zbog problema sa iskusnim golmanima, taktika Omladinca se zasnivala na defanzivi i sprečavanju protivnika da šutira ka golu, tako da su Idvorci prvi put šutirali ka golu Šiđanina u 60. minutu. Ipak, pored odlične igre u defanzivi i sredini terena, Opovčani su stvarali šanse, pa je tako Milovanović u prvom poluvremenu propustio dve izgledne prilike da svoj tim dovede u vođstvo. S druge strane, loš teren u Idvoru skupo je koštao fudbalere Omladinca, Rošulj je već u prvih 45 minuta morao da izvrši dve izmene jer zbog povreda meč nisu mogli da nastave Rankov i Ružić.

Opovčani su poveli golom Darko Markovića u 56. minutu, a vođstvo je povisio kapiten Đorđe Grčak u 71. minutu iz slobodnog udarca. Imali su Opovčani preko nenzića šansu da povise rezultat, ali su poslednjih desetak minuta strahovali za pobedu. Zbog povrede iz igre je izašao Milovanović, a kako je Rošulj već u igru ubacio jedina dva igrača koja je imao na klupi, ostatak meča Opovčani su odigrali sa desetoricom fudbalera. Domaći su to iskoristili ali je mladi Šiđanin je u tri navrata fantastično reagovao. Ipak, Idvorci su uspeli da postignu pogodak pet minuta pre kraja susreta, ali do poslednjeg sudijskog zvižduka rezultat se više nije menjao.
36818

Omladinac se sa 12 bodova nalazi na deobi prvog i drugog mesta sa ekipom Glogonja, koji je u narednom kolu slobodan, tako da Opovčani imaju priliku da nakon susreta sa Uzdinom zasednu na prvu poziciju.

OMLADINAC: Šiđanin, Ružić (Vukelić), Marković, Simić, Grčak, Cvetković, Rankov (Markuc), Jovičin, Luković, Milovanović, Nenezić .

Rezultati 6. kola: Spartak 1911 – Tempo 4:0; Pobeda – Mika Antić 1:5; Unirea – Glogonj 2:2; Polet – Omladinac 1:2; Stari Tamiš – slobodan.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Okružno školsko prvenstvo u atletici

Školski sport: Okružno školsko prvenstvo u atletici

Okružno školsko prvenstvo u atletici OPOVO, 28. april 2024 – U Vršcu je 23. aprila održano Okružno školsko prvenstvo u atletici. Vremenski uslovi nisu išli u prilog učenicima, duvao je jak vetar, a kasnije je počela i kiša da pada. Učešće je uzelo 35 škola iz...

Fudbal: Radnički sa novim trenerom upisao pobedu

Fudbal: Radnički sa novim trenerom upisao pobedu

Radnički sa novim trenerom upisao pobedu BARANDA, 28. april 2024 – Pod vođstvom novog trenera Mirka Lutovca, Baranđani su zabeležili pobedu u susretu sa najslabijom ekipom Prve južnobanatske lige. RADNIČKI (Baranda) – BUDUĆNOST (Alibunar) 4:1 (2:0); Očekivano...

najnovije

najčitanije