Škola fudbala Sportiko: NOVI PRISTUP U RADU SA DECOM

09/10/2015

u SPORT

NOVI PRISTUP U RADU SA DECOM
Opovo, 09. oktobar 2015;
Pod sloganima „Fudbal, škola, zabava, igra = deca“ i „U dilemi da li ćemo praviti rezultate ili igrače, opredelili smo se za igrače“, Škola fudbala SPORTIKO ovih dana sprovodi promotivne časove u sve četiri osnovne škole u našoj opštini. Na jednom od časova prisustvovala je i naša reporterska ekipa gde se neposredno mogla uveriti u jedan moderan i originalan pristup treningu i odnosu sa decom.
DSC_0048

Školu fudbala Sportiko čine mladi stručnjaci iz Opova i Sefkerina, a čitav koncept zasnovan je na korelaciji obrazovanja i sporta,  čiji su programski kreatori u Srbiji dr Voja Milosavljević, mr Aleksandar Milošević i prof. Dejan Dimitrijević iz Sportskog kluba Fitnes, koji će biti strateški partner Sportiku.

Stručni kadar Škole fudbala Sportiko čine dipl. trener Dejan Pavlović, koji inače poseduje UEFA dozvolu za rad i trener je u FK Crvena Zvezda za uzrast 11/12 godina, zatim dipl. trener Saša Komarov i master vaspitač Sanja Simeunović.
DSC_0052

Kao prednosti svoje škole u Sportiku ističu program primeren uzrastu, paralelni rad grupe sa uvek dva trenera i novu podršku učenju kroz kreativno pedagoški centar. Dok su Pavlović i Komarov zaduženi za sportsko – obrazovni aspekt škole fudbala, Sanjino zaduženje je krativno pedagoški centar tj. stvaranje i negovanje prijatnih emocionalnih stanja (zadovoljstvo, radost, vedro raspoloženje) kod dece, razvijanje intelektualnih kapaciteta u skladu sa razvojnim potrebama, mogućnostima i interesovanjima i razvijanje pozitivne slike o sebi i izražavanje empatije i razumevanja za druge.
DSC_0053

Kako ističu, ciljevi Škole fudbala Sportiko su pravilan psihofizički razvoj dece kroz sportske aktivnosti, učenje fudbalske igre primenom naučne metodologije uz obavezno prisustvo pozitivnih emocija kod dece i buđenje svesti kod dece i roditelja o značaju povezanosti obrazovanja i sporta.
DSC_0056

Čas na kojem smo prisustvovali prošao je brzo, i za nas koji smo samo posmatrali, a deci verovatno i mnogo brže. Dejan Pavlović i Saša Komarov su ostvareni sportisti iz naše sredine. Dejan je igrao fudbal u Bežaniji, Zemunu, pančevačkom Dinamu i sakulskom Borcu, dok je Saša bio fudbaler Tempa, Omladinca i Dinama iz Pančeva. U pitanju su mladi i školovani treneri pred kojima su novi izazovi. Međutim, nema sumnje da ćemo u budućnosti o njima kao trenerima i pedagozima slušati u superlativima, baš kao nekada kada su bili uspešni fudbaleri.
DSC_0061

Škola fudbala SPORTIKO vrši upis dece mlađih razreda i predškolskog uzrasta. Kontakt telefoni su 061/13-57-060 i 060/66-70-504.

Na kraju, ovaj prilog ćemo završiti porukom: DECA NE ŽELE STRES! Na treningu je jako bitna radost, sreća, zabava, da deca steknu utisak kao da se igraju u školi, ulici i parku. DOĐITE, SPORTIKO VAS ČEKA!
DSC_0064

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

OPOVO, 21. april 2024 – Fudbaleri opovačkog Omladinca priredili su još jednu goleadu za svoje navijače. U 15. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je više nego ubedljivo savladao Jedinstvo iz Dubovca. OMLADINAC 1927 (Opovo) – JEDINSTVO...

najnovije

najčitanije