Dani Evropske baštine u Baču: USPOSTAVLJANJE SARADNJE SA LAG FRUŠKA GORA – DUNAV

07/10/2015

USPOSTAVLJANJE SARADNJE SA LAG FRUŠKA GORA – DUNAV
Opovo, 07. oktobar 2015;
Na poziv predsednika i zamenika predsednika opštine Bač  Dragana Staševića  i Zdenka Kolara, pomoćnik predsednika opštine Opovo Petar Horvat prisustvovao je na manifestaciji  „Dani Evropske  baštine“ koja se po deveti put održava u ovoj opštini po veličini veoma sličnoj opštini Opovo.
12027813_999096326807529_6499802355287865490_n

– Drago mi je da sam po drugi put ovde na manifestaciji,  koja na najbolji način promoviše multikulturalnost i multietičnost naše Vojvodine. U ovoj opštini zajedno žive i rade Srbi, Hrvati, Mađari, Slovaci i Rusini. Svaka od zajednica ima svoja kulturno-umetnička društva u kojima neguje baštinu,i svoju tradiciju, folklor i jezik. Lep primer suživota  različitih kultura i nacija, izjavio je povodom posete Petar Horvat.

U okviru manifestacije pomoćnik predsednika opštine je prisustvovao radu okruglog stola na temu „Stari zanati u službi održivog razvoja-primeri dobre prakse“ i  „Organska proizvodnja u službi agroturizma“. Cilj okruglog stola bio je predstavljanje primera dobre prakse kao modela  delovanja kroz udruženja građana, privatno preduzetništvo i udruživanje zanatlija u klastere, kao i na ukazivanje na sledeće teme- zanatlije kao osnovni resurs, suvenir kao materijalizovano sećanje i aktuelna tema organske proizvodnje u službi agroturizma.

Predstavljanje inicijative LAG Fruška gora – Dunav, zamenika predsednika opštine Sremski Karlovci Rajka Marinkovića i njegovog kolege predsednika udruženja LAG FGD Aleksandra Žderića, jedna od tema, koja je po rečima Horvata ostavila dobar utisak. Na poziv Horvata oni će biti gosti u Opovu na sastanku Lokalne akcione grupe za srednji Banat čiji je i on član, a sve u ciju uspešne saradnje koju u budućnosti obostrano očekuju.

Pomoćnik predsednika opštine je izjavio da je zadovoljan ostvarenim kontaktima i poznanstvima koji u budućnosti značajno mogu da doprinesu interesima  i razvoju naše opštine.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije