Zoohigijena: ČIPOVANI I STERILISANI PSI LUTALICE

06/10/2015

ČIPOVANI I STERILISANI PSI LUTALICE
Opovo, 06. oktobar 2015;
Nakon dve akcije hvatanja i zbrinjavanja pasa lutalica sa javnih površina na teritoriji Opštine Opovo, mogu se videti i prvi rezultati.
Lokalna samouprava je angažovala KJP „Đunis“ Zoohigijenu koja obavlja hvatanje, evidentiranje, prevoz, smeštaj i ishranu pasa lutalica, stručnu trijažu uhvaćenih pasa, sterilizaciju, lečenje od endo – ekto parazita, vakcinaciju protiv besnila, mikročipovanje ( obeležavanje pasa) i fotoevidentiranje i vraćanje neudomljenih pasa koji su prošli stručnu trijažu na prvobitno mesto hvatanja.
DSC_0124
Kako saznajemo, nekoliko uhvaćenih pasa je do sada udomljeno, dok je određen broj, nakon sterilizacije, čišćenja od parazita, vakcinacije protiv besnila i mikročipovanja vraćen na prvobitno mesto hvatanja, tako da se po naseljima mogu videti psi sa obeležavajućim markerima na ušima. Sterilizacijom pasa lutalica, sprečava se njihova reprodukcija, a brojnost ograničava.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije