Opština Opovo: MARKOV I SOLDATOVIĆ OBIŠLI GRADILIŠTA

05/10/2015

MARKOV I SOLDATOVIĆ OBIŠLI GRADILIŠTA
Opovo, 05. oktobar 2015;
Tekst i foto: Čeda Vučković; Sadašnji i nekadašnji predsednici opštine Miloš Markov i mr Milorad Soldatović, obišli su tokom dana dva velika opovačka gradilišta. U pitanju su ranije najavljene aktivnosti, kojima je predviđeno da Soldatović, sada u svojstvu savetnika, kroz obilazak gradilišta upozna novoizabranog predsednika opštine sa aktuelnim projektima.
DSC_0160

Markov i Soldatović prvo su posetili radove na gradilištu kod Malog groblja u Opovu gde se od 1. oktobra odvijaju radovi na izgradnji postrojenja za prečišćavanje komunalnih otpadnih voda naselja Opštine Opovo – faza I.

Funkcioneri lokalne samouprave izrazili su zadovoljstvo početkom radova i impozantnim izgledom gradilišta, a sa tokom radova i aktuelnom situacijom na terenu upoznao ih je šef gradilišta Nedeljko Bogojević iz Građevinskog preduzeća „Graditelj“ Novi Sad, koja je izvođač radova.
DSC_0162

Prema projektu i planovima, po izgradnji prečistača, ovog puta prečišćene komunalne otpadne vode izlaziće preko nasipa u rukavac Stari Tamiš, dok će stara komunalna stanica, koja se nalazi na rubu Sportsko – rekreativnog kompleksa Opovo, biti ukolnjena. Rok za završetak radova na I fazi izgradnje postrojenja za prečišćavanje komunalnih otpadnih voda je 120 kalendarskih dana, a vrednost projekta iznosi 50.738.935 dinara i finansiran je sredstvima iz budžeta Opštine Opovo.
DSC_0174

Nakon, gradilišta kod Malog groblja, Markov i Soldatović su se uputili u zgradu Doma kulture Opovo, gde se radovi odvijaju od 11. maja. Oni su obišli eksterijere zgrade, a nakon toga i enterijere u parteru, spratu i potkrovlju.
DSC_0184

Projektom rekonstrukcije predviđeni su građevinsko – zanatski radovi na rekonstrukciji postojeće bioskopske sale sa binom, tako što se deo objekta etažira i taj deo je predviđen za zajedničke prostorije – stepeništa, toaleti, prostor za komunikaciju, sala sa sedištima i galerija na spratu. U prizemlju su formirana četiri poslovna prostora, dok su na spratu tog dela objekta, pored zajedničkih prostorija, predviđene sale za edukaciju i kancelarije.
DSC_0185

Značaj ovog projekta ogleda se u obezbeđivanju kvalitetnog prostora za organizovanje i održavanje kulturnih sadržaja u vidu bioskopskih projekcija, pozorišnih predstava, muzičkih i folklornih koncerata, priredbi, stručnih i drugih skupova, raznih formi edukacija, a izdavanjem poslovnog prostora delom bi se rešilo i finansiranje Opštinske narodne biblioteke Opovo i njenih aktivnosti. Vrednost projekta je oko 25.909.094 dinara, a sredstva su obezbeđena iz budžeta Opštine Opovo. Izvođač radova je firma Aingor iz Kragujevca sa rokom od 100 radnih dana za završetak radova.
DSC_0189

Ako vremenski uslovi dopuste, Markov i Soldatović sutra će obići Sportsko – rekreativne komplekse u Opovu i Sefkerinu.

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije