Muzičko veče u Opovu: ODLIČAN NASTUP POZNATIH MUZIČARA U GALERIJI

19/01/2014

ODLIČAN NASTUP POZNATIH MUZIČARA U GALERIJI
Opovo, 19. januar 2014;
DSC_0029Kada se na jednom mestu nađu dobri izvođači i publika željna kvalitetne muzike rezultat može biti samo dobar provod. Upravo je tako bilo i sinoć u opovačkom klubu Galerija. Sada već dobro poznat lokalnoj publici, Bane Gluvakov nam je, kao i na ranijim nastupima u Opovu, pružio nekoliko časova sjajnog rokenrola. Bila je to „vožnja“ kroz razne muzičke stilove i vremenske periode gde smo u Banetovoj perfektnoj, ali pre svega originalnoj izvedbi, čuli hitove starih majstora ali isto tako u njegovim aranžmanima i sadašnje hitove sa top lista. Kao specijalni gost nastupio je popularni pop pevač Saša Vasić sa nešto „mirnijim“ repertoarom, izvodeći nekoliko svojih hit balada, koje su bile toplo prihvaćene od strane prisutne publike. Činjenica je da se retko događa da u Opovu istovremeno nastupe dva poznata muzičara, tako da smo islkoristili priliku da malo sa njima i porazgovaramo.

 

Gitarista i pevač Bane Gluvakov rodom je iz Crepaje. U pitanju je muzičar sa pedigreom jer mu je i otac još uvek aktivan rok gitarista tako da nije retkost da povremeno zajedno nastupaju. Gluvakov je tokom svoje karijere svirao u brojnim pančevačkim bluz i rok sastavima, a široj javnosti je postao poznat kao član grupe Van Gog, trenutno jednog od napopularnijih rok sastava u Srbiji.

Van Gog je nedavno objavio novi album pa shodno tome možemo li da očekujemo promotivnu turneju i koncerte?

Da, objavili smo novi album pod nazivom „Neumeren u svemu“ i upravo smo se vratili iz Makedonije, a uskoro zajedno sa Ribljom Čorbom nastupamo u Beču. Promotivna turneja po Srbiji još uvek nije u planu, ali smo zato fokusirani na veliki beogradski koncert koji planiramo početkom leta. Nadam se da će nakon toga krenuti i turneja.

Pored obaveza u Van Gogu dosta radiš samostalno i sa svojim triom?

To je svakako način da se izrazim i u nekim drugim muzičkim stilovima. Bane Rock Trio je grupa u kojoj sviram sa svoja dva stara drugara iz Pančeva i repertoar se uglavnom sastoji od bluz i rok klasika. Međutim, najaktivniji sam samostalno kao „one man band“. Nažalost, ekonomska kriza je svuda prisutna, pa i na muzičkoj sceni, tako da je i koncerata i mesta za sviranje sve manje. U takvoj situaciji i meni i vlasnicima klubova je ovo najisplativija varijanta.

Imao si nekoliko nastupa u Opovu. Kakve su tvoje impresije u vezi toga?

Očigledno da između mene i opovačke publike postoje dobre vibracije. Na svakom koncertu se trudim i dajem maksimum bez obzira da li nastupam pred 10, 100 ili 10.000 ljudi. Mislim da i publika to prepoznaje i zbog toga dolazi kada nastupam.

 

DSC_0039Pevač, gitarista i autor Saša Vasić je dugo prisutan na srpskoj muzičkoj sceni. Devedesetih godina prošlog veka nastupa i snima sa etno grupom Ođila, a nešto kasnije formira sastav Misija. Samostalnu karijeru započinje na Budvanskom festivalu 1997. godine kada dobija nagradu za najbolju mušku interpretaciju. Izdao je nekoliko albuma, a pored toga što je autor sopstvenih pesama, komponuje i za druge izvođače.

Kako čujemo, proveo si ceo dan u Opovu i obišao neke prirodne lokalitete u okolini. Kakvi su ti utisci?

Utisci su fantastični. Danas sam bio u Sakulama gde sam video jedno predivno jezero i zaista sam uživao. Toliko sam impresioniran prirodom da sam mojim prijateljima iz Opova rekao da ću možda jednog dana ovde i preseliti.

Večeras ćeš kratko nastupiti kao gost u klubu, a koncert u Opovu planiraš za 8. mart?

Današnji dan smo iskoristili i za planiranje koncerta, obišli smo potencijalne lokacije i mislim da će nastup najverovatnije biti u svečanoj sali osnovne škole gde ima bina i dovoljan broj sedišta. Inače, ja striktno nastupam u takvim i sličnim prostorima. Moja muzika i publika  su takvog tipa gde se najbolje osećamo u salama domova kulture, kulturnim centrima i pozorišnim salama. Nastupiću sa svojim sastavom i kompletnom binskom opremom i produkcijom, a program će trajati oko 2 časa.

Prošlo je gotovo četiri godine od izdavanja poslednjeg albuma. Imaš li u planu snimanje novog materijala?

Slažem se da je vreme za nove pesme. Radim na dosta novih kompozicija i nadam da ću do kraja ove godine „izbaciti“ novi album. Mada, znaš kako je u ovoj zemlji tako da nikad ništa nije sigurno.

Kakav će biti večerašnji nastup?

Mada ne nastupam u klubovima, večerašnji nastup ću iskoristiti da odsviram i otpevam nekoliko pesama kako bih osetio ljude iz Opova i naravno oni mene, a pravo druženje nas čeka 8. marta.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije