Fudbal – Druga južnobanatska liga / 3. kolo: PRVI PORAZ OPOVČANA, TEŠKO BEZ CVETKOVIĆA

20/09/2015

u SPORT

PRVI PORAZ OPOVČANA, TEŠKO BEZ CVETKOVIĆA
Opovo, 20. septembar 2015;
Omladinac 1927 – Stari Tamiš 1:3 (0:1). Zaslužena pobeda gostiju iz Starog Tamiša u meču trećeg kola Druge južnobanatske lige zapad – grupa sever, koja je odigrana na stadionu u Opovu. Ako se mogu tražiti opravdanja za bledu igru i poraz, Opovčani se mogu pozvati na organizacione i kadrovske probleme u kojima su se našli poslednjih dana. Naime, u četvrtak ostavke u klubu dali su član uprave i jedan od finansijskih menadžera kluba Lazar Ružić i trener tima Goran Miljković. Ipak, ostatak Uprave blagovremeno je reagovao i za novog trenera uoči utakmice angažovan je Nenad Rošulj iz Sakula, koji je u proteklim sezonama vodio sakulski Borac i Radnički iz Barande.
DSC_0043

Da li je aktuelna sitacija u klubu narušila atmosferu i koliko je novi trener bio u mogućnosti da upozna igrače verovatno je bio sekundarni problem, koliko je na današnju igru uticala povreda Miloša Cvetkovića u 5. minutu utakmice i njegova iznuđena izmena. Bez Cvetkovića, koji je motor ove ekipe, igra Opovčana svela se na nepovezane napade, mlaku igru u sredini, a dosta toga nije štimalo ni u zadnjoj liniji.

Nismo videli preterano šansi u prvom poluvremenu niti dopadljivu igru oba tima. Dosta „tvrda“ utakmica i uglavnom se igralo na sredini između dva šesnaestrca. Opovčani su možda za nijansu imali više loptu u nogama i uputili preko Željka Lukovića nekoliko udaraca ka golu Vujičića, ali su to bili „mlaki“ udarci, ili pored gola ili ih je golman Starog Tamiša Vujičić lako „krotio“.  S druge strane, Stari Tamiš je početkom meča ima izglednu priliku kada je nakon ubačene lopte sa strane Slobodan Abramović šutirao glavom ali je golman Omladinca Stojanović bio dobro postavljen.
DSC_0046

Do prvog gola gosti su došli u 32. minutu nakon brzog kontra napada po levoj strani, kada na dubinski pas na suprotnoj strani natrčava Smederavac i preciznim udarcem po zemlji šalje loptu u bliži ugao. Pritisli su Opovčani goste u poslednjih desetak minuta, ali sem nekoliko izvedenih kornera nisu uspeli da dođu do izglednije šanse za pogodak.

U nastavku meča domaći su imali inicijativu, a gosti stvarali šanse. Slobodan Abramović pogađa stativu, kao i Stojmirov iz slobodnog udarca, Smederavac prečku, a golman Omladinca Dragan Stojanović u dva navrata fantastično interveniše i brani udarce Darka Abramovića, koji se dva puta našao u stopostotnoj šansi. U tom periodu, jedinu izglednu priliku Opovčani su imali preko Ivana Milovanovića ali je Vujačić dobro intervenisao.
DSC_0051

I onda u poslednjih deset minuta pala su, čak tri gola. Gosti su svoju dobru igru krunisali drugim pogotkom u 80. minutu, ponovo iz brzog kontra napada kada je Darko Abramović sa par metara lako matirao Stojanovića. Međutim, već u narednoj akciji, Opovčanii preko Ivana Milovanovića, nakon greške gostujućeg štopera Petrovića, smanjuju rezultat na 1:2. Krenuli su Opovčani na sve ili ništa ali to je otvorilo previše prostora za goste, koji su u 85. minutu postigli još jedan pogodak preko Kosovića za konačnih 1:3.

OMLADINAC 1927: Stojanović, Jašović, Zina (Ivić 66′), Cvetković (Stojić 5′), Grčak, Simić, Jovičin, Marković (Rankov 60′), Luković, Nenezić, Milovanović.

Rezultati 3. kola: Omladinac 1927 – Stari Tamiš 1:3; Unirea – Spartak 1:1; Glogonj – Pobeda 3:2; Tempo – Mika Antić 3:0.
DSC_0061

TABELA:

1 Glogonj 3 2 1 0 9 2 +7 7
2 Unirea 3 2 1 0 7 1 +6 7
3 Polet 2 2 0 0 9 3 +6 6
4 Omladinac 3 2 0 1 7 6 +1 6
5 Stari Tamiš 3 1 1 1 3 6 -3 4
6 Tempo 2 1 0 1 5 3 +2 3
7 Spartak 2 0 1 1 4 5 -1 1
8 Pobeda 3 0 0 3 2 9 -7 0
9 Mika Antić 3 0 0 3 1 12 -11 0

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Fudbal: Opovčani ostvarili petu pobedu u nizu

Fudbal: Opovčani ostvarili petu pobedu u nizu

Fudbal: Opovčani ostvarili petu pobedu u nizu OPOVO, 28. april 2024 – Opovački fudbaleri se sa gostovanja u Samošu vraćaju sa tri nova boda i to im je peta pobeda u nizu. U prolećnom delu prvenstva, Opovčani su ostvarili maksimalan učinak – pet utakmica, pet pobeda....

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

najnovije

najčitanije