Fudbal – Druga južnobanatska liga zapad / 1. kolo: PET GOLOVA I POBEDA OMLADINCA U OPŠTINSKOM DERBIJU

06/09/2015

u SPORT

PET GOLOVA I POBEDA OMLADINCA U OPŠTINSKOM DERBIJU
Opovo, 06. septembar 2015;
Omladinac 1927 – Tempo 3:2 (0:1). Odavno se na stadionu u Opovu nakon neke utakmice nije čuo ovakav aplauz domaćih navijača. Opštinski derbi je u potpunosti opravdao očekivanja. Prštalo je od duela, ređale su se šanse, bilo je puno tenzije i do kraja neizvesno, a videli smo i pet golova.
DSC_0102

Ipak, koliko je derbi bio dramatičan u rezultatskom smislu, pratile su ga i neke stvari koje se moraju iskritikovati. Veoma neozbiljno, domaći tim je nastupio bez golmana Popovića (koji se zbog privatnih obaveza danas nije pojavio), a kako rezervnog seniorskog golmana očigledno nemaju, Opovčanima je gol danas branio vezni igrač Darko Marković. Za ekipu koja kao cilj ima ulazak u baraž svakako nedopustivo i neozbiljno. S druge strane, Sefkerinci kao da su došli na revanš da brane rezultat iz prve utakmice. Umesto da upute što više udaraca ka golu Markovića, branili su se gotovo ceo meč. Dva puta su uputili loptu u okvir gola i dva puta su postigli gol, i to je sve za celu utakmicu. Dovoljno je reći da su Opovčani tokom meča u okvir gola šutirali 12 puta i imali još 8 upućenih udaraca oko gola (jedna stativa i tri puta u spoljni deo mreže). Od većeg poraza goste iz Sefkerina spasio je njihov najbolji igrač golman Milan Šiđanin, koji je imao 14 uspešnih intervencija (devet direktnih odbrana i 5 skinutih centaršuteva), od čega je u tri – četiri navrata branio i ono što su svi na stadionu već videli u mreži.
01

Fudbaleri Tempa dva puta su vodili i možda je i to uticalo na njihovu taktiku. Nastupili su bez nekoliko standardnih prvotimaca, a u finišu meča videlo se da nisu najbolje fizički pripremljeni. S druge strane, Opovčanima su pored Popovića, nedostajali kapiten Đorđe Grčak (suspenzija zbog crvenog kartona u poslednjem kolu prošle sezone), Marko Mosić (povreda) i Ivan Ružić.

Sefkerinci su poveli već u 5. minutu. Cvetković je skrivio faul po desnoj strani blizu korner zastavice, slobodan udarac je izveo Nemanja Paunović, a Cvetković želeći da loptu glavom izbaci u korner, šalje je iznad glave iznenađenog Markovića. To je bilo sve od Tempa u prvih 45 minuta. Opovčani su imali inicijativu i veći posed lopte ali prilike koje su stvarali nisu uspeli i da realizuju. Izdvajamo šut Milovanovića i dobru reakciju Šiđanina, stativu Nenezića i u nastavku akcije kada se lopta odbila šut Cvetkovića pored gola. Šiđanin se iskazao i fantastičnom intervencijom nakon slobodnog udarca Željka Lukovića sa dvadesetak metara. Luković je sa desne strane odlično prebacio živi zid, poslao loptu u dalji golmanov ugao ali je Šiđanin panterskim skokom loptu odbio u korner. Poslednju šansu u prvom delu meča stvorili su Luković i Nenezić odigravši dupli pas, ali je Luković šutirao u spoljni deo mreže.
02

U nastavku meča Opovčani su Sefkerince bukvalno sabili na njihovu polovinu terena, odigravši žestok presing na sredini. Već na početku drugog poluvremena Luković izlazi „oči u oči“ sa Šiđaninom ali golman Tempa brani. I u narednoj šasci učestvuju isti akteri. Luković plasira šut sa petnaestak metara ali Šiđanin opet odlično interveniše. Do izjednačenja fudbaleri omladinca dolaze u 53. minutu. Nenad Simić šalje dubinsku loptu u prostor, Luković između dva odbrambena igrača Tempa prihvata, ponovo izlazi jedan na jedan, ali ovog puta je precizan.

Tri minuta kasnije Opovčani imaju šansu utakmice. Brza kontra po levoj strani u kojoj su učestvovali Milovanović, Nenezić i Luković, nabačena lopta prolazi kroz šesnaesterac na suprotno stativu gde mladi Jovanov sa samo pola metra pogađa spoljni deo mreže. Već u narednom minutu Sefkerinci imaju kontra napad sa desne strane ali Vladan Tomić je neumoljiv za novo vođstvo i neopisivo slavlje igrača, klupe i navijača Tempa.
03

I posle primljenog gola Opovčani nastavljaju opsadu sefkerinskog šesnaesterca. Luković asistira Jovičinu, koji volej udarcem šalje loptu ka golu Tempa, ali Šiđanin je opet na mestu. Ipak već u narednom napadu, Luković ponovo asistira, ovog puta Neneziću, a ovaj iz neposredne blizine šalje loptu u mrežu Tempa.

Ni posle izjednačenja Opovčani ne staju. Pojačavaju „gas“, dok Sefkerinci polako padaju na planu kondicije. Nenezić u dva navrata šutira, volejom i makazicama, zatim Ivan Milovanović neometano sa ivice šesnaestrca ali sve udarce kroti danas zaista fenomenalni Šiđanin. Izdvajamo i sjajnu akciju Jovičina, danas jednog od najboljih pojedinaca u redovima Omladinca, kada je oduzeo loptu na sredini terena, stigao do šesnaestrca, uputio odličan šut ali samo da se još jednom istakne Šiđanin.
04

Do trećeg gola i pobede Opovčani stiužu u 75. minutu. Ivić asistira Lukoviću za situaciju jedan na jedan sa golmanom i po drugi put šalje loptu iza Šiđaninovih leđa. Sefkerinci su reklamirali ofsajd poziciju ali linijski sudija nije podigao zastavicu, tako da je gol bio regularan. Poslednju priliku za gol imao je Srđan Jovičin iz slobodnog udarca u 90 minutu. Pre toga, Saša Getejanac je na kapici šesnaestrca faulirao Lukovića, a kako je bio poslednji igrač odbrane dobio je direktni crveni karton. Jovičin je uputio odličan šut ali ponovo, samo za još jednu bravuru Šiđanina.

OMLADINAC 1927: Marković, Jovanov (Stojić 59), Zina (Ivić 46′), Cvetković, Jašović, Simić, Rankov, Jovičin, Milovanović, Luković, Nenezić.

TEMPO: Šiđanin, Stamenković, Kirhner, Petković, Savić, Radojčić, Suba, Paunović (Milošević 89′), Milićev (Getejanac 74′), Milankov (Todorovski 66′), Tomić.

Rezultati 1. kola: Omladinac 1927 – Tempo 3:2; Polet – Pobeda 5:0; Unirea – Stari Tamiš 5:0; Glogonj – Mika Antić 6:0; Spartak slobodan.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

OPOVO, 21. april 2024 – Fudbaleri opovačkog Omladinca priredili su još jednu goleadu za svoje navijače. U 15. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je više nego ubedljivo savladao Jedinstvo iz Dubovca. OMLADINAC 1927 (Opovo) – JEDINSTVO...

najnovije

najčitanije