U jednom danu na dva takmičenja: TRI ZLATA ZA SAKULSKE STRELCE

25/08/2015

u SPORT

TRI ZLATA ZA SAKULSKE STRELCE
Sakule, 24. avgust 2015;
U toku je sezona prijateljskih utakmica u gađanju glinenig golubova, što je vezano uglavnom za seoske praznike, tako da strelci sakulskog kluba „Stevan Doronjski“ nastavljaju svoju turneju. Međutim, Sakuljani su za 23. avgust dobili dva poziva, iz Orlovata i Padine. Kako su se počeci utakmica razlikovali, Sakuljani su prihvatili oba poziva, nadajući se da će ispoštovati i jednog i drugog domaćina.
55

Prvi nastup je bio u Orlovatu gde su Sakuljani u raspucavanju sa odličnom ekipom iz Banatskog Brestovca osvojili prvo mesto. Odmah nakon primanja priznanja, uputili su se u Padinu gde stižu taman na vreme za početak. U Padini se pucalo na 12 golubova u seriji i sakulski strelci odlično pogađaju: Branimir Smiljanić 12/12, Steva Avramov 12/12 i Blagoje Mirkov 11/12, tako da je za ekipu promašen samo jedan golub, što je bilo dovoljno za ubedljivo ekipno prvo mesto.

Od preko 60 strelaca, sve pogotke imali su samo Branimir Smiljanić, Steva Avramov i Steva Belić (član sakulskog kluba, ali je na ovom takmičenju nastupao samostalno). Nakon žestokog raspucavanja, po sistemu metak – golub, prvo mesto i zlatnu medalju osvojio je Steva Avramov, drugi je bio Branimir Smiljanić, a treći Steva Belić.

Priznanje Sakuljanima izrazili su i kolege strelci iz drugih klubova, kako na ovom tako i na ranijim utakmicama, što je u svakom slučaju ohrabrujuće i daje puno prostora za optimizam pred vojvođansko prvenstvo.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Okružno školsko prvenstvo u atletici

Školski sport: Okružno školsko prvenstvo u atletici

Okružno školsko prvenstvo u atletici OPOVO, 28. april 2024 – U Vršcu je 23. aprila održano Okružno školsko prvenstvo u atletici. Vremenski uslovi nisu išli u prilog učenicima, duvao je jak vetar, a kasnije je počela i kiša da pada. Učešće je uzelo 35 škola iz...

Fudbal: Radnički sa novim trenerom upisao pobedu

Fudbal: Radnički sa novim trenerom upisao pobedu

Radnički sa novim trenerom upisao pobedu BARANDA, 28. april 2024 – Pod vođstvom novog trenera Mirka Lutovca, Baranđani su zabeležili pobedu u susretu sa najslabijom ekipom Prve južnobanatske lige. RADNIČKI (Baranda) – BUDUĆNOST (Alibunar) 4:1 (2:0); Očekivano...

najnovije

najčitanije