Fudbal – Prvo kolo opštinskog kupa: TEMPO NA PENALE PROŠAO U DRUGO KOLO

02/08/2015

u SPORT

TEMPO NA PENALE PROŠAO U DRUGO KOLO
Sefkerin, 02. avgust 2015;
Tempo – Omladinac 1927 4:3 (1:2; 2:2). Tek izvođenjem penala odlučen je pobednik meča između Tempa i Omladinca 1927. Nakon 90 minuta rezultat je bio 2:2, a po pravilima takmičenja kupa odmah su se izvodili penali. Kuriozitet današnje penal serije je podatak da je od deset izvođača, čak sedam fudbalera obe ekipe bilo neprecizno.
Trener Sefkerinaca Dejan Suba izveo je uglavnom tim iz prošle sezone, dok je njegov kolega iz Opova Nikola Šojić imao problema oko sastava ekipe jer su mu nedostajala tri bitna igrača iz prve postave. Izostali su kapiten Đorđe Grčak i Željko Luković, ali najveći hendikep je predstavljao izostanak golmana Predraga Popovića, koji zbog smrtnog slučaja u porodici nije danas nastupio. Kako je drugi golman Stefan Čačija nedavno prešao u Lepušnicu, Šojić je bio prinuđen da „jedinicu“ na ovoj utakmici poveri neiskusnom junioru Borivoju Petroviću.
Hendikepirani zbog nedostatka golmana, Opovčani su defanzivnu liniju postavili dosta visoko i na početku utakmice to je funkcionisalo. Već u sedmom minutu novi špic Omladinca Ivan Milovanović dovodi goste u vođstvo. Međutim, radost Opovčana nije dugo trajala. Za samo pet minuta Sefkerinci prave preokret. Prvo je u 14. minutu Nemanja Paunović poravnao rezultat pogodkom direktno iz kornera, a isti fudbaler u 19. minutu po drugi put savladava nesigurnog Petrovića iz slobodnog udarca.
Drugo poluvreme je proteklo u dominaciji Opovčana, koji su ponovo preko Milovanovića u 77. minutu došli do izjednačenja. Imali su fudbaleri Omladinca još nekoliko izglednih šansi ali se rezultat nije promenio.
Osim što su izvođači na penalima bili izuzetno neprecizni, ovaj deo utakmice imao je još jedan kuriozitet. Trener Šojić je umesto indisponiranog Petrovića na gol liniju postavio odbrambenog fudbalera Nenada Simića, kome ova uloga nije nepoznata jer je u par navrata zbog sličnih situacija branio na golu baranđanskog Radničkog. Simić je opravdao poverenje i odbranio tri penala, dok je njegov kolega iz Tempa Milan Šiđanin, odbranio dva udarca sa bele tačke, dok su dva jedanaestrca Opovčani promašili, tako da su Sefkerinci na penale slavili 2:1. Golove za Tempo iz penala dali su Dragan Đoševski i golman Šiđanin, dok je jedini strelac za Omladinac bio Darko Marković.
TEMPO: Šiđanin, Petković, Kirhner, Stamenković, Stajić, Savić, Simeon, Suba (Milošević 75′), Paunović (Getejanac 75′), Đoševski, Todorovski (Miškov 68′).
OMLADINAC 1927: Petrović, Marinković, Apostolovski (Hadžić 46′), Cvetković, Simić, Jašović, Ružić, Nenezić (Marković 56′), Milovanović, Mosić, Stojić (Latovljev 68′).

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

OPOVO, 21. april 2024 – Fudbaleri opovačkog Omladinca priredili su još jednu goleadu za svoje navijače. U 15. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je više nego ubedljivo savladao Jedinstvo iz Dubovca. OMLADINAC 1927 (Opovo) – JEDINSTVO...

najnovije

najčitanije