Saopštenje – Liga socijaldemokrata Vojvodine Opovo LIGA PROSLAVILA 25.ROĐENDAN

15/07/2015

LIGA PROSLAVILA 25.ROĐENDAN
Opovo, 15. jul 2015;
Liga socijaldemokrata Vojvodine proslavila je u utorak 14. jula svečanom akademijom u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, 25 godina od osnivanja stranke.

Pored brojnih ligašica i ligaša  prisutni su bili i predsednici Socijaldemokratske stranke, Demokratske stranke i Saveza vojvođanskih Mađara Boris Tadić, Bojan Pajtić i Ištvan Pastor, predstavnici diplomatskog kora, njegova ekselencija ambasador Crne Gore u Srbiji Branislav Mićunović i brojni prijatelji Lige iz Rijeke, Podgorice, Zagreba, Bosne i Hercegovine.
11752053_881623775206220_2076503540_o

Branislav Mićunović ambasador Crne Gore u Srbiji uručio je lideru LSV Nenadu Čanku

u ime predsednika Crne Gore Filipa Vujanovića, visoko crnogorsko priznanje – orden crnogorske zastave prvog stepena zbog Čankovog promovisanja vrednosti građanske demokratske Srbije i antifašizma,ali i zbog njegovog višegodišnjeg uvažavanja Crne Gore i zalaganja za najbolje odnose Crne Gore i Vojvodine i Crne Gore i Srbije.

U svom obraćanju predsednik Čanak podelio je sa prisutnima svoja sećanja na zajedničku borbu i teška vremena kroz koje smo svi prolazili.Njegov govor kao I uvek izazvao je puno emocija.

“Šta treba da bude Vojvodina? Da li treba da bude dve bele zgrade u centru Novog Sada u kojima sedi Bojan Pajtić,Ili mogućnost da odlučujemo o svojoj sudbini, da odlučujemo o tome kako ćemo živeti, kako ćemo svoje odnose uređivati, kako ćemo se između sebe složiti da funkcionišemo.” – rekao je između ostalog Čanak “Borili smo se za to da Vojvodina ima svoj lik,da ima svoje ime i prezime, da ne bude severna srpska pokrajina, niti da bude južna mađarska pokrajina, niti da bude istočna hrvatska pokrajina. Ne, ne, ne. Vojvodina je Vojvodina, a Vojvođani su Vojvođani, ko to ne razume taj očigledno nešto nije razumeo.”
20150714_222454

Zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš u svom govoru pričao je  o neophodnosti promene Ustava Republike Srbije i planovima LSV za redefinisanje položaja AP Vojvodine u njemu.”Tražićemo novi Ustav kojim ćemo jasno definisati prava i obaveze AP Vojvodine. Zakonodavna, izvršna, sudska vlast, izvorni prihodi i imovina. To je ono što mi tražimo. Nećemo dozvoliti, tražićemo da u ustavu piše da vojvođanska zemlja ne može da se prodaje strancima. Nikada nećemo odustati od vojvođanskog Naftagasa, od Elektrovojvodine i svega onoga što nam je oduzeto Miloševićevim pučem.Ja mislim da sav novac koji se zaradi u Vojvodini mora da ostane u Vojvodini. Do poslednjeg dinara sve što zaradimo mora ovde da ostane. Nemamo nikakav problem, znamo da računi trebaju da se plaćaju. Pa, mi bar znamo da se računi plaćaju, da se država poštuje. Ali samo toliko i ni dinara više. Sve ostalo mora da ostane ovde. I ako smo sposobni da zaradimo, ako smo sposobni da stvorimo, zašto onda mi ne možemo da upravljamo našim novcima? I ponoviću – ako treba da biram između funkcije i Vojvodine,biram Vojvodinu”

“Budite ponosni, podignite glave, srećan vam rođendan! “ rekao je Kostreš na kraju svog izlaganja.

Po završetku svečane akademije gosti su prisustvovali spektakularnom vatrometu. Među prisutnima je bila i delegacija opštinskog odbora LSV Opovo na čelu sa predsednikom Petrom Horvatom

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije