Dajana Osmani: ONA JE ĐAK GENERACIJE

11/07/2015

ONA JE ĐAK GENERACIJE
Opovo, 11. jul 2015;
Treću godinu za redom đak generacije dolazi nam iz Sakula. Ovog puta to je Dajana Osmani, koja je bodovno napravila toliko ubedljivu razliku u odnosu na ostale vukovce, da nastavničko veće nije imalo ni potrebu da zaseda.

Uvek nasmejana i pre svega neposredna i duhovita, Dajana pleni svojim prisustvom i ostavlja utisak na prvi susret. Osim što je odličan učenik, ona je i talentovan sportista, a vremena nalazi i za druženje, čitanje knjiga, filmove i posebno muziku.
DSC_0116

Na, možda već stereotipno pitanje, da li je bilo teško biti najbolji i koliko je to uticalo na njeno slobodno vreme, Dajana iskreno odgovara da nije bilo lako ali je vredelo. Kako kaže, odavno je zacrtala svoje životne ciljeve i na tom putu ništa je neće zaustaviti.

Nakon maturskog ispita Dajana je upisala filološku gimnaziju – smer engleski jezik.

– Volim jezike i dobro mi idu, a tome je veoma doprinela moja „razredna“, inače profesorka engleskog jezika Suzana Hasani. Puno vremena sam provela sa njom, što zbog takmičenja, kao i priprema za maturski ispit i iskreno sam joj zahvalna na posvećenom vremenu i svemu što je uradila za mene, rekla je Dajana.

Pored talenta, Dajana je i veoma pragmatična kada je u pitanju njena buduća karijera, jer po završetku studija planira odlazak u inostranstvo.
DSC_0112

– Želja mi je da upišem studije psihologije i posebno me zanima socijalna psihologija. Ovu društvenu nauku sam zavolela u Istraživačkoj stanici Petnica gde sam u okviru Letnje naučne škole imala predavanja iz psihologije i antropologije.

Naš ovogodišnji đak generacije ima i dve velike strasti koje nisu vezane neposredno za školu i učenje, a to su čitanje knjiga i muzika.

– Mnogo volim da čitam, a Hari Poter mi je omiljeno književno štivo. Romane Džoane Roling čitala sam i na srpskom i na engleskom jeziku. Pored Hari Potera čitam trlere, SF i raznu beletristiku, nabraja Dajana.

Međutim, kada priča o muzici oči joj zasijaju a osmeh ne silazi sa lica.
DSC_0115

– Muziku ne slušam, muziku živim, jer uz muziku sam bukvalno 24 časa, slikovito objašnjava Dajana. Imam raznolik ukus ali to je uglavnom rok muzika. Moji omiljeni izvođači i favoriti su grupa Bon Jovi i Lana Del Rey.

I pored svih obaveza i hobija, Dajana ima vremena i za sport, i to ne rekreativno nego ozbiljno treniranje u klubu. Dajana je godinama rukometašica u RK „Mladost“ Opovo, a od ove sezone nosiće dres Radničkog, kluba sa impozantnom istorijom u srpskom ženskom rukometu.

– Treniranje u beogradskom klubu neće mi predstavljati problem jer ću od septembra živeti u Domu za učenike u Beogradu, tako da ću moći uskladiti školske i sportske obaveze.
DSC_0111

I na kraju, kada smo je pitali da li ima još nešto da kaže ili poruči, Dajana je rekla da ovaj uspeh posvećuje svom ocu Miniru i da joj je on oduvek bio inspiracija i da će to uvek biti.

Šta nakon ovoga reći osim da Dajanin otac može biti zaista ponosan na svoju ćerku.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Šore na Veliki petak, tradicija Baranđana

Šore na Veliki petak, tradicija Baranđana

BARANDA, 3. maj 2024 – Tradicionalno, Baranđani igraju šore na Veliki petak uoči Uskrsa. Nekada je to bio derbi između dva baranđanska kraja – Kukute i Šenđuraca, a sada je to prijateljska utakmica nasumično podeljenih ekipa. Tako je bilo i ove godine, tradicija je...

Raspored bogosluženja za uskršnje praznike u Opovu

Raspored bogosluženja za uskršnje praznike u Opovu

OPOVO, 2. Maj 2024 17h - Veliki Petak - večernja služba i iznošenje plaštanice (petak, 3. maj) 09h -  Velika subota - liturgija  (subota 4. maj) 00:00 - Vaskršnje jutrenje. 9h - Vaskršnja liturgija u (nedelja, 5. maj) 17h  Večernje 07h - Jutrenje (ponedeljak, 6. maj)...

najnovije

najčitanije