Vidovdan, a teren u Kertizu prazan: POSLE 23 GODINE KERTIZ BEZ VIDOVDANSKOG TURNIRA

29/06/2015

POSLE 23 GODINE KERTIZ BEZ VIDOVDANSKOG TURNIRA
Opovo, 29. jun 2015;
Vidovdanski turnir, jedna od najpostojanijih manifestacija u našoj opštini, koja se održava u opovačkom naselju Kertiz, prvi put nakon 23 godine nije održan. Zbog čega i šta su uzroci nije na nama da sudimo ali ostaje žal što se jedna lepa tradicija prekinula.
DSC_0053

Nije to ni prva, a verovatno ni poslednja manifestacija koje više nema  ili koja će doći do svog kraja. Setimo se Dečijeg folklornog festivala „Đurđevak“ koji je u Opovu okupljao dečije folklorne ansamble iz cele zemlje i inostranstva. Još su nam sveža sećanja na fenomenalnu manifestaciju „Ribolovački dan“ na kojoj se održavala masovna regata čamaca na Tamišu od Sakula do Opovo. Ko bi pomislio da će se ovakva manifestacija ugasiti u vremenu kada naša opština u prvi plan postavlja razvoj ekoturističkih potencijala.

Prošlog leta, nakon četiri godine, nije održan Moto skup „Fire Wheels“ u Sefkerinu, a ove godine prekinuta je i tradicija prvog i jedinog opštinskog rok festivala „Rockofest“, čiji je vek takođe bio četiri godine.

Organizatori ovih manifestacija nevoljno pričaju o uzrocima zbog kojih su prestale da postoje ali ne treba biti mnogo pametan pa zaključiti da su osnovni razlozi nedostatak sredstava i organizacioni problemi, a ponekad i međuljudski odnosi. Dok ovakve manifestacije postoje ne razmišljamo šta je sve potrebno da bi se one realizovale. Tek kad nestanu, onda se čudimo i iskazujemo nezadovoljstvo.

Kako god bilo, čuveni i malo nakrivljeni  teren u Kertizu, sada zarastao u travu i korov, izgledao je juče 28. juna prazno i tužno.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije