Banatske šore – XV svetsko prvenstvo: DEBI OPOVAČKIH JUNIORA U TOMAŠEVCU

26/06/2015

u SPORT

DEBI OPOVAČKIH JUNIORA U TOMAŠEVCU
Tomaševac, 26. jun 2015;
Takmičenjem juniorskih ekipa danas je u Tomaševcu otvoreno XV svetsko prvenstvo u banatskim šorama. Tokom vikenda prvenstvo se nastavlja mečevima seniora kada će se u nedeljnom finalu odlučiti ko je novi ili stari svetski šampion.
DSCN8835

Za nas je ovogodišnje prvenstvo važno jer su juniori novofirmarnog kluba „Opovo“ po prvi put nastupili na jednoj zvaničnoj utakmici. Inače u banatskim šorama kategoriju juniora čine dečaci do 8. razreda, a preko toga su seniori.U finalu juniorskog prvenstva sastale su se dve tomaševačke ekipe Marijevo i Čoke, gde je ekipa Marijeva osvojila titulu.
DSCN8843

Klub „Opovo“ osnovan je pre samo mesec dana na inicijativu naših sugrađana Petra Horvata i Roberta Mažinga, a igrače je okupio Bojan Vasiljev, koji obavlja funkciju trenera ekipe. Ekipa je sastavljena od dečaka iz Opova, Barande i Sefkerina, dok Sakule već duže vreme ima svoj klub.
DSCN8840

Opovčani su pre dve nedelje, takođe u Tomaševcu odigrali jednu prijateljsku neformalnu utakmicu, a danas, mada nisu bili u takmičarskoj konkurenciji prvenstva, odigrali zvaničan prijateljski meč sa takođe novoformiranim klubom iz Plandišta. Naši dečaci su se dobro pokazali i meč se i nakon produžetaka završio nerešeno 2:2.
DSCN8831

Za Opovo su danas nastupili: Mihajlo Nikolić, Marko Nikolić, Jovan Budimirov, Filip Jeminović, Kosta Pantelić, Aleksa Josić, Vukašin Nedeljkov, Nemanja Isak, Vladan Babin i Mladen Banovac. U ekipi su još i Andrej Mihajlović, Dušan Petrović, Boris Mojsa, Ognjen Bošković, Toni Šijak i Marko Ilijin.

Iz uprave kluba najavljuju učešće na novim turnirima kao pripremu za naredno svetsko prvenstvo kada će juniori Opova učestvovati u zvaničnoj konkurenciji.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Okružno školsko prvenstvo u atletici

Školski sport: Okružno školsko prvenstvo u atletici

Okružno školsko prvenstvo u atletici OPOVO, 28. april 2024 – U Vršcu je 23. aprila održano Okružno školsko prvenstvo u atletici. Vremenski uslovi nisu išli u prilog učenicima, duvao je jak vetar, a kasnije je počela i kiša da pada. Učešće je uzelo 35 škola iz...

Fudbal: Radnički sa novim trenerom upisao pobedu

Fudbal: Radnički sa novim trenerom upisao pobedu

Radnički sa novim trenerom upisao pobedu BARANDA, 28. april 2024 – Pod vođstvom novog trenera Mirka Lutovca, Baranđani su zabeležili pobedu u susretu sa najslabijom ekipom Prve južnobanatske lige. RADNIČKI (Baranda) – BUDUĆNOST (Alibunar) 4:1 (2:0); Očekivano...

Fudbal: Opovčani ostvarili petu pobedu u nizu

Fudbal: Opovčani ostvarili petu pobedu u nizu

Fudbal: Opovčani ostvarili petu pobedu u nizu OPOVO, 28. april 2024 – Opovački fudbaleri se sa gostovanja u Samošu vraćaju sa tri nova boda i to im je peta pobeda u nizu. U prolećnom delu prvenstva, Opovčani su ostvarili maksimalan učinak – pet utakmica, pet pobeda....

najnovije

najčitanije