Južnobanatski upravni okrug: SRPSKA DELEGACIJA U POSETI USTECKOM REGIONU

24/06/2015

SRPSKA DELEGACIJA U POSETI USTECKOM REGIONU
Pančevo 24. jun 2015;
U okviru nastavka programskih aktivnosti na realizaciji partnerskog projekta sa Usteckim regionom (Republika Češka)  “Priprema i rešavanje vanrednih i kriznih situacija vezanih za prirodne katastrofe“ srpska delegacija u periodu 18.06. – 22.06.2015. godine boravila je u zvaničnoj poseti ovom regionu.

Srpsku delegaciju, pored načelnika Okruga i članova njegovog kabineta, činili su predstavnici Sektora za vanredne situacije MUP-a Republike Srbije i predstavnici osam lokalnih samouprava.

Ambasada Republike Srbije bila je polazna tačka i srdačni prijem ambasadorke Vere Mavrić i konzula Stefana Tomaševića koji su i ovog puta pružili bezrezervnu podršku realizaciji projekta. Na poziv senatora Tomaša Jirse usledila je poseta parlamentu Republike Češke, koji je pozdravivši načelnika Tasića i srpsku delegacije iskazao ogromno poštovanje našoj državi.
DSCN2759

U narednim danima organizovane su posete operacionim centrima kriznog upravlјanja, humanitarnim skladištima, upoznavanje češkog protiv poplavnog sistema, razmena kontakata i iskustava, razgovori o mogućnostima saradnje i u drugim oblastima.

Gradonačelnica grada Dječina Meri Blažkova i načelnik Tasić imali su čast  da otvore manifestaciju Dani spasilaca i zaštite Usteckog regiona, na kome je predstavlјena tehnička opremlјenost, demonstrirana obučenost i spremnost pripadnika službi za spasavanje u vanrednim situacijama.
DSCN2757

Tokom posete ostvaren je niz konstruktivnih sastanaka sa Jaroslavom Foldinom, poslanikom u češkom parlamentu i velikim prijatelјem srpskog naroda, Petrom  Brazdom članom veća Usteckog regiona, Františekom Pelantom članom Odbora Usteckog regiona i Zdenekom Panekom predsednikom opštine Hrensko.

Načelnik Usteckog regiona Bubeniček potvrdio je posetu Južnom Banatu septembra meseca u okviru završne faze projekta kada će pumpe i agregati biti isporučeni Sektoru za vanredne situacije u Pančevu.

Načelnik Tasić izrazio je ogromno zadovolјstvo rezultatima posete i ostvarenim početnim koracima za realizaciju novih projekata u okviru saradnje dva regiona.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije