Dani akreditacije Dom zdravlja Opovo: POZITIVNE OCENE ZA OPOVAČKI DOM ZDRAVLJA

23/06/2015

POZITIVNE OCENE ZA OPOVAČKI DOM ZDRAVLJA
Opovo, 23. jun 2015;
Obraćanjem zaposlenima od strane članova tima za spoljašnje ocenjivanje, danas je završen postupak ocenjivanja agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova. Na sastanku gde su pored rukovodstva Doma zdravlja prisutvovali i zaposleni, moglo se puno toga lepog čuti na račun lokalne zdravstvene ustanove.
DSC_0057

Ispred Doma zdravlja Opovo, uvodnu reč je imala koordinatorka za akreditaciju dr Ljiljana Gvozdenović, nakon čega su članice tima za spoljašnje ocenjivanje – prim. dr. Gordana Palić Jevremović, prim. dr. Vesna Bernobić Popović i Slavica Zaviša, vms, iznele svoja zapažanja.

Kao što smo već pomenuli, ocene su veoma pozitivne i kreću se od konstatacije da u pojedinim segmentima ima ekskluzivnog rada ali da svakako ima prostora i da se još ponešto unapredi. Pohvaljen je partnerski odnos lokalne zajednice i zdravstvene ustanove, uredne licence svih zaposlenih, poštovanje procedura, uređenje i zaštitne mere prostora, a posebno informacioni sistem sa urednom medicinskom dokumentacijom bez suvišne „papirologije“.
DSC_0056

Ocenjivači su konstatovali da unapređenju treba uvek težiti, pa su tako istakli da je potrebno još poraditi na unapređenju skladištenja medicinskog otpada, preventivnim merama u pojedinim medicinskim oblastima i implementaciji i analizi neželjenih događaja, naravno ako ih ima.

Kao vođa tima, prim. dr Gordana Palić Jevremović se zahvalila na saradnji zaposlenima, članovima Upravnog odbora i predstavnicima lokalne samouprave, istakavši da je u ova tri dana bilo zadovoljstvo sa njima raditi.
S druge strane, direktorka Doma zdravlja Opovo dr Sofija Popović  je rekla da će ove preporuke biti shvaćene ozbiljno i odgovorno.
DSC_0053

– Naša zdravstvena ustanova ima kadrovski potencijal i želimo da uz pomoć lokalne samouprave i drugih relevantnih ustanova napravimo jedan mali ali potpuno funkcionalni dom zdravlja, poručila je dr Sofija Popović.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije