Košarka – Letnja liga OKS Pančevo 3. kolo: PORAZ OPOVČANA U UZBUDLJIVOM FINIŠU

14/06/2015

u SPORT

PORAZ OPOVČANA U UZBUDLJIVOM FINIŠU
Opovo, 14. jun 2015;
Opovo 99 – Mladost (Omoljica) 85:89 (17:26; 17:20; 25:16; 26:27). U zaostaloj utakmici trećeg kola Opovčani su poraženi od svojih rivala iz Omoljice. Dva poluvremena i dva potpuno različita „lica“ opovačkih košarkaša. U prve dve četvrtine Opovčani kao da nisu igrali odbranu što je rezultiralo visokim vođstvom gostiju. U nastavku meča nešto bolja odbrana ali i dalje ispod nivoa potrebnog da se pobedi kvalitetna ekipa kao što je Mladost. Opovčani su u drugom poluvremenu popravili napad ali su u prelomnim momentima u finišu dosta naivno odigrali odbranu.
01

Na današnjem meču Opovčani su izveli verovatno svoj najači sastav ove sezone ali rekreativni pristup prvenstvu i ovog puta je bio presudan. I dalje se sve rešava individualnim akcijama što očigledno nije dovoljno za nešto više u ovoj sezoni. Trener Nikolić je u prvom poluvremenu šansu dao i nekim mlađim igračima, ali je u nastavku bio primoran da utakmicu odigra sa sedam najiskusnijih košarkaša.
02

Bilo je puno povika na sudije i to od strane oba tima, ali kako god ocenili današnje suđenje kriterijum je bio ujednačen. Košarkaši Opova su bespotrebno trošili energiju u raspravama sa sudijama, pri tom su zaradili i tehničku grešku. S druge strane gosti su bili konkretniji, a Opovčani nisu imali rešenja za veterane Nikolića i Ilića iz ekipe Mladosti, koji su danas pokazali da se i u poznim sportskim godinama može igrati „profesorski“.
03

I pored toga gledali smo izuzetno uzbudljivu završnicu. Domaći su tokom treče četvrtine rezultatski pristigli goste, pa se u poslednjoj četvrtini odvijala rezultatska klackalica. Nakon nekoliko atraktivnih zakucavanja, kada je mladi Ilić na 40 sekundi do kraja trojkom izjednačio rezultat, navijači Opova su se ponadali da će doći do preokrata. Ipak finiš su odlučili iskusni Nikolić i Ilić iz Mladosti, tako da se Omoljičani kući vraćaju sa dva nova boda.
04

.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Okružno školsko prvenstvo u atletici

Školski sport: Okružno školsko prvenstvo u atletici

Okružno školsko prvenstvo u atletici OPOVO, 28. april 2024 – U Vršcu je 23. aprila održano Okružno školsko prvenstvo u atletici. Vremenski uslovi nisu išli u prilog učenicima, duvao je jak vetar, a kasnije je počela i kiša da pada. Učešće je uzelo 35 škola iz...

Fudbal: Radnički sa novim trenerom upisao pobedu

Fudbal: Radnički sa novim trenerom upisao pobedu

Radnički sa novim trenerom upisao pobedu BARANDA, 28. april 2024 – Pod vođstvom novog trenera Mirka Lutovca, Baranđani su zabeležili pobedu u susretu sa najslabijom ekipom Prve južnobanatske lige. RADNIČKI (Baranda) – BUDUĆNOST (Alibunar) 4:1 (2:0); Očekivano...

najnovije

najčitanije