Opština Opovo – Zaštita životne sredine „DEVOJČICA SA ŠIBICAMA“, ULAZ-PRAZNA LIMENKA

22/05/2015

 „DEVOJČICA SA ŠIBICAMA“, ULAZ-PRAZNA LIMENKA
Opovo, 22.05.2015.
Opština Opovo iz sredstava Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine za 2015. namenjenih podizanju nivoa ekološke svesti učenika u očuvanju životne sredine, organizovala je pozorišnu predstavu za decu „Devojčica sa šibicama“.
DSCN0809

Predstavu je izvelo dečje pozorište Čarapa koje na svom repertoaru ima dramske tekstove sa snažnom edukativnom i vaspitnom komponentom kroz isticanje tradicionalnih vrednosti koje utiču na formiranje zdrave ličnosti deteta, potstiču maštu i komunikaciju sa decom na način primeren njihovom uzrastu. Osim filmskih projekcija i pokretnih senki, na delovima scenografije tokom predstave „teče“ tekst bajke za decu koja znaju da čitaju, praćena pripovedanjem naratora i muzikom.
DSCN0817

Predstava je izvedena u sali OŠ „Dositej Obradović“ u Opovu za predškolsku decu i osnovce od prvog do četvrtog razreda škola u Barandi, Sakulama, Sefkerinu i Opovu.

Specifičnost ovog pozorišta je da je to „Pozorište koje reciklira“ ili „Limenkica – ulaznica“ gde je za ulaznicu bilo potrebno doneti pet iskorišćenih limenki. Svrha ovakvog pristupa je da se deci i roditeljima približi problem očuvanja životne sredine, kulture življenjai stanovanja i da im se objasni kako reciklažni materijal ima vrednost.
Pre pozorišne predstave prikazan je dokumentarni materijal na temu zaštite životne stredine.
Deca su donete limenke odlagala u pripremljene kante i sa maskotom LI men-om presovala limenke u odgovarajućoj presi. Naši mališani sakupili su oko 30 kg iskorišćenih limenki.
DSCN0800

DSCN0799Inspektorka za zaštitu životne sredine
dr vet.med. Marina Mitrović
DSCN0792

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije