SPC Opovo: RENOVIRANJE ENTERIJERA HRAMA SVETOG NIKOLE

19/05/2015

RENOVIRANJE ENTERIJERA HRAMA SVETOG NIKOLE
Opovo, 19. maj 2015;
Radovi na renoviranju enterijera hrama Svetog Nikole u Opovu ulaze u svoje finale. Urađene su nove  električne instalacije, izvršeno je malterisanje zidova, a postavljanjem granita renoviran je kompletan pod. U toku su radovi na montiranju drvenarije sa čime će se završiti ova faza restauracije hrama.
34718

Crkvena opština Opovo planira i nastavak renoviranja i tim bi bili obuhvaćeni eksterijerni radovi na spoljnoj fasadi, kao i nastavak radova u enterijeru na zameni prozora i krečenju. Kako saznajemo od sveštenika Saše Čatlajića krečenje bi imalo restauratorski karakter jer bi se radilo na osnovu originalnog.
34715

–  Naravno, koristim priliku da se zahvalim Opštini Opovo, koja nam zaista kontinuirano pomaže i nadam se da će se ta praksa nastaviti i u budućnosti, rekao je sveštenik opovačkog hrama. Takođe, posebno bi se zahvalio Daliboru Kosovcu, koji nam je značajno pomogao prilikom restitucije crkvene zemlje. Kosovac je blagosolovom našeg vladike dobio tu zemlju u arendu i za potrebe renoviranja hrama kompletan novčani iznos unapred uplatio. Bez tih sredstava ne bi smo mogli da izvršimo renoviranje, zaključio je Saša Čatlajić.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije