Fudbal – Druga juznobanatska liga 20. kolo: TIKA – TAKA OPOVČANA ZA NAJUBEDLJIVIJU POBEDU U SEZONI

17/05/2015

u SPORT

TIKA – TAKA OPOVČANA ZA NAJUBEDLJIVIJU POBEDU U SEZONI
Opovo, 17. maj 2015;
Omladinac – Unirea 7:0 (3:0): Kada o utakmici koja je završena 7:0 konstatujemo da je realizacija pobednika bila mala, a golman ekipe koja je izgubila bio možda i najbolji igrač utakmice, onda nekome ko nije prisustvovao meču verovatno ništa nije jasno.
05

Opovčani su „iscepali“ mrežu svog današnjeg rivala ali su po broju promašenih stopostotnih prilika morali utakmicu da završe bar sa dvocifrenim brojem datih golova. Odavno fudbaleri Omladinca nisu pružili ovako skladnu igru. Odlično su se postavljali u polju, brzo se oslobađali lopte, a šteta je što nije vođena statistika broja pasova jer je na današnjoj utakmici to sigurno bio rekord ove ekipe.
04

Već u 4. minutu domaći su načeli mrežu gostiju iz Uzdina. Nenezić je prvo ušao u šansu ali mu je golman Petrović zaustavio šut, međutim Nenezić je ponovo došao do lopte, oštro centrirao, a Mosić glavom „zakucao“ loptu iza leđa golmana gostiju. Ipak, do finiša poluvremena mreža Uzdinaca je mirovala. Tri puta su napadači Omladinca izlazili jedan na jedan (Ružić, Mosić i Luković) ali je svaki put golman Petrović izlazio kao pobednik. U tom periodu beležimo i odličan volej Lukovića ali lopta je otišla pored gola.

Konačno, u 41. minutu Luković izvodi korner i „gađa“ Nenezić koji se nalazio usamljen u šesnaestercu između pet igrača Uniree, što mu nije smetalo da ih nadmudri i savlada protivničkog golmana. Samo dva minuta kasnije Ružić driblingom izbacuje svog čuvara, ulazi s desna u šesnaesterac, šalje povratnu loptu do Nenezića, koji svojim drugim golom povećava rezultat na 3:0.
03

U nastavku meča, samo što se krenulo sa centra, raspoloženi Ružić ponovo driblingom ulazi u kazneni prostor Uzdina ali njegovom šutu isprečila se stativa. Jedinu šansu gosti su zabeležili preko Martinova u 50. minutu kada se našao oči u oči sa golmanom Omladinca, ali je Popović odličnom reakcijom odbranio njegov šut.

Na 4:0 povisio je Ružić u 46. minutu. Nakon što je fantastičnim driblingom svog čuvara bukvalno bacio na zemlju, Ružić je precizno poslao loptu u gol. Četiri minuta kasnije Luković sa ivice šesnaesterce po dijagonali plasira „kiflu“ za vođstvo od 5:0. Nakon toga sledi serija propuštenih prilika. Na terenu postoji samo jedan tim i činilo se da će u svakom napadu Opovčani dati gol. Međutim, fudbaleri Omladinca su promašivali i ono što se ne može promašiti. Idealne šanse jedan na jedan promašuju Mosić (dva puta), Luković, Nenezić i Čačija (nastupio kao igrač u terenu),  Luković pogađa stativu, a Mosić prečku.
02

Tek u finišu, Opovčani postižu još dva pogotka. Prvo u 85. minutu Mosić na centaršut Lukovića zabija još jedan gol glavom, a onda u 87. minutu Darko Marković sjajnim driblingom ulazi u peterac ali umesto da šutira vraća loptu petom do Jašovića, koji lažnjakom vara svog čuvara i postiže gol za konačan rezultat 7:0. Bez obzira na veliki broj promašenih prilika, odlično izdanje Omladinca i pravi način da se oproste od svojih navijača na kraju sezone.

OMLADINAC: Popović, Latovljev B (Jocić 45′), Dimitrov (Jašović 72′), Grčak, Marković, Cvetković, Ružić, Nenezić, Ivić (Čačija 63′), Luković, Mosić.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

OPOVO, 21. april 2024 – Fudbaleri opovačkog Omladinca priredili su još jednu goleadu za svoje navijače. U 15. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je više nego ubedljivo savladao Jedinstvo iz Dubovca. OMLADINAC 1927 (Opovo) – JEDINSTVO...

najnovije

najčitanije