VII Kup tolerancije: OTVOREN NOVI RIBOLOVAČKI REVIR, POBEDNICI DAMIR BRUSIN I OLENA ANĐELKOVIĆ

16/05/2015

OTVOREN NOVI RIBOLOVAČKI REVIR, POBEDNICI DAMIR BRUSIN I OLENA ANĐELKOVIĆ
Opovo, 16. maj 2015Sedmi Kup tolerancije doneo nam je jednu novinu: otvorena je treća ribolovačka lokacija pristupačna za osobe sa invaliditetom. Pored Ribnjaka Baranda i sakulskog Jera, jezero Gajger u Opovu je treći ribolovački revir koji osobe sa invaliditetom mogu da koriste.
DSC_0006

Već u ranim jutarnjim časovima (a pojedini su stigli i sinoć) započelo je okupljanje takmičara i njihovih pratioca. Nakon doručka i izvlačenja mesta za ribolov, od 9:30 do 13:00 časova odvijalo se takmičenje na jezeru Gajger. Oko 50 ribolovaca takmičilo se u tri kategorije: osobe sa invaliditetom – muškarci, osobe sa invaliditetom – žene i deca školskog uzrasta, članovi USR „Linjak“ Opovo.  Organizaciju takmičenja vodili su članovi Udruženja sportskih ribolovaca „Linjak“ Opovo, a glavne sudije su bili Srđan Savulov, Adam Vojić i Mikica Gligorić.

Osim takmičenja u sportskom ribolovu učesnici, gosti i posetioci manifestacije mogli su da posmatraju i uživaju u majstorijama košarkaških reprezentativaca Srbije u kolicima, koji su pokazali kako se košarka igra u kolicima i da se majstor ove igre može biti i na dva točka.
DSC_0032

Nešto posle 12:00 časova manifestaciju je posetio i državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Nenad Ivanišević sa svojim saradnicima. Državni sekretar se srdačno pozdravio sa predsednikom UPIK Opovo Savom Lazinom, sa kojim je u društvu predsednika opštine Miloradom Soldatovićem, do kraja manifestacije proveo u konstruktivnim razgovorima.
DSC_0040

– Jedan od zadataka Ministarstva je briga o osobama sa invaliditetom, tako da Kup tolerancije i slične manifestacije bezrezervno podržavamo, izjavio Nenad Ivanišević. Ministarstvo je ove godine opredelilo 60 miliona dinara za projekte nevladinog sektora iz ove oblasti, a pored toga tokom cele godine je otvoren konkurs gde možemo da pomognemo osobe sa invaliditetom, pogotovo kada postoji neka urgentna potreba, rekao je državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku.
DSC_0044

– Opština Opovo je već sedam godina pokrovitelj manifestacije Kup tolerancije i to ćemo nastaviti da budemo i ubuduće. Podržavamo sve aktivnosti Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara Opovo, pokušavajući da damo što veći doprinos u njihovim nastojanjima da i fizičke i mentalne barijere u našem društvu nestanu, izjavio je povodom održavanja manifestacije predsednik opštine mr Milorad Soldatović.
DSC_0057

Po završenom merenju ulova usledilo je proglašenje pobednika. U kategoriji školske dece prvo mesto je osvojila ekipa iz Barande, drugi su bili Sakuljani, a treći Sefkerinci. U muškoj kategoriji osoba sa invaliditetom, šampion za ovu godinu je Damir Brusin iz Opova, srebro je uzeo Marko Rica, dok je treći bio Bratislav Babić. U ženskoj konkurenciji osoba sa invaliditetom, zlatnu medalju je osvojila Olena Anđelković, druga je bila Srebra Paunović, a bronzana Snežana Simić.
DSC_0055

– Izuzetno sam srećan velikim odzivom i na kraju kako se ispostavilo dobrom organizacijom, rekao je predsednik Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara Opovo Sava Lazin. Opovo je treći ribolovački revir u našoj opštini koji smo otvorili i omogućili za osobe sa invaliditetom i naš naredni cilj je četvrti revir u Sefkerinu, kada ćemo zatvoriti opštinski krug. Međutim, to nije kraj naših stremljenja jer fizičkih barijera je mnogo i nastavićemo da se angažujemo na poboljšanju uslova života osoba sa invaliditetom na teritoriji naše opštine, poručio je Sava Lazin.
DSC_0024

Organizator se zahvalio svim sponzorima i donatorima među kojima se izdvajaju Opština Opovo, Agros doo Opovo (Hotel „Stari Banat“), LD „Šnjep“ Baranda i drugi.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije