Košarkaški turnir Opovo 2015: POBEDNIČKI PEHAR ZA GIRL BASKET

10/05/2015

u SPORT

POBEDNIČKI PEHAR ZA GIRL BASKET
Opovo, 09. maj 2015;
Uz dobru organizaciju, solidnu posetu i uzbudljive utakmice završen je još jedan košarkaški turnir „Opovo 2015“ u pionirsko – kadetskoj kategoriji. Za razliku od prethodnih godina turnir je zbog utakmice 1. kola seniorskog prvenstva OKS Pančevo odigran na terenima sportsko – rekreativnog kompleksa u Opovu. Ova lokacija poseduje odličnu infrastrukturu, međutim, njena velika mana se ogleda u tome što je tokom celog dana izložena suncu, što predstavlja veliki problem i za učesnike i za gledaoce.
34582

Pored domaćina Opova 99, na turniru su učestvovali beogradski klubovi Borča, Novi Beograd i Girl Basket. Igralo se po kup sistemu eliminacija, tako da su polufinalne parove činili Opovo – Novi Beograd i Girl Basket – Borča.

Opovčanke su rutinski dobile Novi Beograd rezultatom 51:40, dok su favoriti turnira Girl Basket ubedljivo porazile Borču 61:22. U utakmici za treće mesto vodila se izjednačena borba u kojoj su se ipak bolje snašle košarkašice Novog Beograda i trijumfovale rezultatom 40:37.
34580

Pre početka finalne utakmice organizovano je takmičenje u šutiranju „trojki“ u kojem je učestvovalo osam košarkašica, po dve iz svake ekipe (za Opovo su šutirale Miljana Begović i Milica Mihajlović). Svaka košarkašica je imala deset pokušaja sa pet pozicija i u prvom krugu finale su izborile tri košarkašice. Prvo mesto u finalu sa izvanrednih šest pogođenih trojki osvojila je Anđelija Ignjatović (Novi Beograd). Druga sa tri pogođene trojke bila je Jana Radojević (Girl Basket), dok je treće mesto sa dva pogotka osvojila Ana Zorić (Novi Beograd).
34606

U finalnom meču nije bilo puno iznenađenja jer su košarkašice Girl Basketa, ekipe koja je ove sezone stigla do baraža za finale prvenstva Srbije, bile neprikosnoveni favorit. Opovčanke su izgubile rezultatom 32:59 i tako osvojile drugo mesto i srebrnu medalju. Za MVP igrača turnira proglašena je košarkašica pobedničke ekipe Jovana Tomić.

U ova dva meča trener Habanek je raspolagao sa dvadesetak košarkašica i svaka od njih je dobila šansu da uđe u igru. U izjavi nakon turnira Habanek je rekao da je zadovoljan nastupom svog tima i posebno istakao igru Miljane Begović, Ive Budimirov, Teodore Miljković, Anđele Mosić, Ane Marković, Milice Mihajlović i Ane Šikl, a Dunji Kukić koja se povredila tokom turnira poželeo brz oporavak i povratak u ekipu.

– Smatram da je turnir u potpunosti uspeo, pre svega kao promocija ženske košarke, a posebno bih se zahvalio upravi Hotela „Stari Banat“ i menadžerki Oliveri Mihajlović, jer su nam izuzetno pomogli u organizaciji i izašli u susret bilo da su u pitanju bili struja, voda ili suncobrani, rekao je trener košarkašica Opova Marko Habanek.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Fudbal: Opovčani ostvarili petu pobedu u nizu

Fudbal: Opovčani ostvarili petu pobedu u nizu

Fudbal: Opovčani ostvarili petu pobedu u nizu OPOVO, 28. april 2024 – Opovački fudbaleri se sa gostovanja u Samošu vraćaju sa tri nova boda i to im je peta pobeda u nizu. U prolećnom delu prvenstva, Opovčani su ostvarili maksimalan učinak – pet utakmica, pet pobeda....

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

najnovije

najčitanije