Centar Ministarstva odbrane Pančevo: SADRŽAJ ZA PROMOCIJU AKTIVNE REZERVE

28/04/2015

SADRŽAJ ZA PROMOCIJU AKTIVNE REZERVE
Opovo, 27. april 2015;
Uprava za ljudske rezerve (J-I) Generalštaba Vojske Srbije raspisala je Konkurs za popunu slobodnih radnih mesta prijemom lica u aktivnu rezervu, na neodređeno vreme.
Osnovna funkcija Koncepta aktivne rezerve je popuna jedinica Vojske Srbije i Ministarstva odbrane, radi realizacije zadataka i misije Vojske, uključujući i multinacionalne operacije.
Angažovanje pripadnika aktivne rezerve je na dobrovoljnoj osnovi, a ugovor će se potpisivati na dve godine.
Lice koje zaključi ugovor ima obavezu da se odazove na poziv Vojske Srbije za obučavanje u trajanju od 45 dana, pripremu za realizaciju zadataka i misija do tri meseca i realizaciju do šest meseci godišnje.
Sa druge strane isto lice ostvaruje odnosno prima novčanu naknadu za svaki mesec trajanja ugovora, novčanu naknadu za vreme redovnog godišnjeg obučavanja i osposobljavanja, odnosno platu za vreme angažovanja na izvršavanju misija i zadataka, uz zdravstvenu zaštitu i mirovanje radnog odnosa kod poslodavca za vreme angažovanja ukoliko je lice zaposleno.
Dodatne informacije o profesionalnoj vojnoj službi, broju slobodnih mesta i potrebnom profilu mogu se dobiti na sledećem broju telefona: 011/2063-319 Generalštab Vojske Srbije.

Informacije su dostupne na sajtu Ministarstva odbrane (www.mod.gov.rs) i Vojske Srbije (www.vs.rs).

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Tokom prošle godine izdato je 61.172 potvrde o pravu korišćenja zdravstvene zaštite u zemljama sa kojima Srbija ima ugovore. Izvor/Politika Stiže polako letnja sezona i pripreme za odmor. Bez obzira na to da li će putovati u sopstvenoj organizaciji ili preko...

najnovije

najčitanije