I to je moguće: SLOBODAN DMITROVIĆ PRONAŠAO I VRATIO VLASNIKU 40.000 DINARA

27/04/2015

SLOBODAN DMITROVIĆ PRONAŠAO I VRATIO VLASNIKU 40.000 DINARA
Opovo, 27. april 2015
Nedavni gest našeg sugrađanina Slobodana Dmitrovića vraća nam veru u ljude i pokazuje da poštenje nije baš potpuno nestalo u našem društvu. Naime, Slobodan Dmitrović je tokom  aprila našao novčanik sa 40.000 dinara i umesto da novac stavi u džep a novčanik baci, on je tražio i pronašao vlasnika i vratio novac.
Tog dana, takođe naša sugrađanka, Aleksandra Grčak, podigla je porodiljsku naknadu u banci, ali je prilikom ulaska u automobil sa svojom bebom, ispustila novčanik na parkingu u centru Opova (kod Imesa). Slobodan je nakon toga uparkirao svoje vozilo i primetio novčanik koji je i podigao sa zemlje.
– U novčaniku se nalazio novac ali ga nisam brojao. Pogledao sam dokumenta i onda se raspitao od prolaznika o kome je reč, rekao nam je Dmitrović, koji inače nije rođeni Opovčan pa najbolje ne poznaje meštane Opova. Slobodan je „izbeglica“ iz Hrvatske, preciznije iz Knina, odakle se nakon ratnih zbivanja devedesteh obreo u našem mestu.
DSC_0164
Porodica Grčak je Dmitroviću ponudila novčanu nagradu za njegov humani gest, koju je ovaj odbio.
– Moram da priznam da sam se veoma iznenadila što neko vraća novčanik sa ne baš malom svotom novca kada su u pitanju naši uslovi, rekla nam je vlasnica novčanika Aleksandra Grčak. Slobodan nam je svima dao lekciju iz poštenja i kada bi bilo više ovakvih ljudi sigurni da bi naše društvo bilo mnogo bolje, zaključuje Aleksandra.
S druge strane, kako saznajemo, Slobodanu su mnogi čestitali i podržali ga u njegovoj odluci da vrati novac, ali isto tako mnogi su mu otvoreno rekli da nije normalan i da je novac trebao da zadrži.
– Učinio sam svoju građansku dužnost i savest mi je mirna. Taj novac nije moj i ne pripada meni. Pred Bogom sam čist i verujte mi da sam zbog vraćanja novčanika i novca srećnija ja nego Aleksandra čiji je novac, poručio je Slobodan Dmitrović, čovek koji nam je ovih dana održao lekciju iz poštenja, etike i morala.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije