FK Omladinac – Druga južnobanatska liga zapad 17. kolo: DOBRA IGRA, DOBAR REZULTAT

26/04/2015

u SPORT

DOBRA IGRA, DOBAR REZULTAT
Opovo, 26. april 2015;
Omladinac – Železničar 4:1 (3:0): Het trik Lukovića, tri gol asistencije Nenzića i evro gol Mosića, obeležili su meč između Omladinca i druge ekipe pančevačkog Železničara. Da ne budemo nepravedni, danas je cela ekipa igrala odlično, posebno vezni red gde su dominirali Cvetković, Nenezić, Ružić  i Luković.
DSC_0187

Mada klub iz Pančeva nastupa van konkurencije i sastavljen je uglavnom od omladinaca, u pitanju je ozbiljna ekipa koja je u dosadašnjem toku prvenstva izgubila samo tri utakmice i to dva puta upravo od Opovčana.
DSC_0186

I trener Šojić je imao problema oko sastava tima za današnju utakmicu pa su tako u startnoj postavi nastupala tri bonus igrača (u nastavku je ušao još jedan), dok su pozicije fudbalera bile poprilično izmešane i neuobičajene. Tako je Darko Marković utakmicu odigrao kao štoper, na desnom beku je igrao mladi Nikola Dimitrov, a u veznom redu smo gledali dosadašnjeg špica Marka Nenezića, kome ova pozicija očigledno dobro leži.
DSC_0185

Pančevci su utakmicu počeli otvoreno, stvorili u prvih dvadesetak minuta par polušansi, ali prave šanse i golove davali su domaćini. Već u 8. minutu Mosić sjajnim solo prodorom po levoj strani šalje idealnu loptu u šesnaesterac za Lukovića, kome nije bilo teško da savlada golmana Mitrovića. Na drugi gol se čekalo desetak minuta. Dimitrov oduzima loptu po desnoj strani na polovini Železničara, vraća povratnu do Marka Nenezića, koji šalje dubinsku loptu u šesnaesterac, a odlično postavljeni Željko Luković volejom po drugi put savladava nemoćnog Mitrovića.
Treći gol je plod pre svega velike greške odbrane Pančevaca što opet ne umanjuje doprinos opovačkih fudbalera. Golman Mitrović degažira loptu na polovinu gde Nenezić dobija vazdušni duel sa protivnikom i glavom prebacuje poslednju liniju Pančevaca, što koristi brzonogi Marko Mosić i izbija sam pre protivničkog golmana. I onda kada su svi očekivali dribling, Mosić kao iz topa sa petnaestak metara „zakucava“  loptu ispod prečke.
DSC_0184

Finiš prvog poluvremena pripao je gostima koji su u tom periodu stvorili nekoliko odličnih prilika ali je u dva navrata Stefan Čačija fenomenalno reagovao i sačuvao svoju mrežu. Golman na koga u budućnosti treba ozbiljno računati.

I početak drugog poluvremena pripao je Pančevcima. U nastavku su krenuli mnogo agilnije što je urodilo plodom u 48. minutu. Loše postavljenu odbranu domaćih iskoristio je Janković kada je sa ivice šesnaesterca sjajnim udarcem savladao Čačiju. U narednih desetak minuta vodila se oštra borba po sredini terena ali su fudbaleri Omladinca polako preuzimali inicijativu. U 61. minutu, Ružić upošljava Nenezića, koji solo prodorom ulazi u šesnaesterac gde ga protivnički igrač ruši, a sudija pokazuje na belu tačku. Siguran izvođač kaznenog udarca bio je željko Luković.

Nakon četvrtog gola, gosti su potpuno pali tako da su Opovčani do kraja utakmice imali inicijativu i stvorili više dobrih prilika. Ređale su se šanse Ružića, Mosića i dva puta Igora Latovljeva ali rezultat se do kraja nije promenio.

OMLADINAC: Čačija, Latovljev B, Dimitrov (Latovljev I), Jašović, Marković, Cvetković, Ružić, Ivić (Lalić 62′), Nenezić, Luković, Mosić

Rezultati 17. kola: Omladinac – Železničar 4:1; Tempo – Pobeda 1:0; Polet – Spartak 1911 1:1.

TABELA:

1 Spartak 1911 14 8 4 2 30 11 +19 28
2 Polet 15 8 3 4 26 18 +8 27
3 Omladinac (O) 14 8 2 4 29 15 +14 26
4 Tempo 15 7 3 5 23 19 +4 24
5 Glogonj 15 6 1 8 26 32 -6 19
6 Unirea (-1) 14 4 2 8 19 21 -2 13
7 Pobeda 15 2 1 12 15 52 -37 7

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

OPOVO, 21. april 2024 – Fudbaleri opovačkog Omladinca priredili su još jednu goleadu za svoje navijače. U 15. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je više nego ubedljivo savladao Jedinstvo iz Dubovca. OMLADINAC 1927 (Opovo) – JEDINSTVO...

najnovije

najčitanije