Saopštenje Južnobanatskog upravnog okruga: PRIJEM POVODOM DANA VOJSKE SRBIJE

23/04/2015

PRIJEM POVODOM DANA VOJSKE SRBIJE
Pančevo, 23. april 2015;
Ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković priredili su 21. aprila tradicionalni prijem u Domu Garde na Topčideru povodom 23. aprila – Dana Vojske Srbije.
Svečanosti su prisustvovali predsednik Republike Tomislav Nikolić, načelnik Južnobanatskog upravnog okruga dr Zoran Tasić, predstavnici zakonodavne, izvršne i sudske vlasti, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, verskih zajednica, inostrani vojni predstavnici i diplomate, ličnosti iz javnog i kulturnog života i brojni gosti.
1 2
Poželevši dobrodošlicu okupljenima, ministar Gašić je podsetio da u očuvanju nacionalnog identiteta, 23. april za srpski narod ima izuzetan značaj i proslavlja se kao najznačajniji vojni praznik u znak sećanja na Takovski ustanak i postavljanje temelja moderne Srbije.
_____ 6
– U godini za nama, u periodu sa brojnim i velikim izazovima, Ministarstvo odbrane i VojskaSrbije, uspešno su radili na jačanju mira, bezbednosti i stabilizaciji prilika u regionu, kao i na nastavku procesa evrointegracija – naglasio je ministar odbrane.
Prema njegovim rečima, svima je poznato da je preduslov za dobru operativnu i funkcionalnu sposobnost svake vojske modernizacija jedinica, a u realizaciji tog kompleksnog zadatka, kako je ocenio, sistem odbrane ima veliku pomoć države.
Vojska Srbije proslavlja praznik – 23. april, kao sećanje na dan kada je 1815. godine podignut Drugi srpski ustanak, prekretnica u osnivanju moderne srpske države i vojske.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije