Inspekcija za zaštitu životne sredine: DAN PLANETE ZEMLJE

22/04/2015

DAN PLANETE ZEMLJE
Opovo, 22. april 2015;
Ujedinjene Nacije  su 22. april ustanovile kao  Dan planete Zemlje koji se obeležava na globalnom nivou kao dan borbe protiv narušavanja životne sredine i jačanja ekološke svesti.

Sve nam je bliža činjenica u kojoj meri zagađena životna sredina utiče na planetu i živi svet na njoj, koliko nam zagađena voda, vazduh i zemljište zadaju sve teže udarce i remete prirodnu ravnotežu i ustaljeni životni režim.

Zagađenje nastaje kao direktna posledica ljudskih aktivnosti i osnovni zadatak počev od pojedinaca, gupa, kompanija, država  i svetskih moćnika je da se zagađenje svede na minimum u očuva zdrava životna  sredina u cilju očuvanja planete Zemlje.
Picture 572

Na današnji dan, u našoj lokalnoj zajednici kao i  širom sveta sprovodi se niz aktivnosti koje skreću pažnju na taj značajni problem i jačaju ekološku svest svih, naročito mladih. Predškolska ustanova i Osnovna škola su preduzele niz edukativnih kao i praktičnih aktivnosti čišćenja okoline , dok su se radnici Opštinske uprave bavili uređenjem i oplemenjivanjem životnog prostora.

Jedino ujedinjeni zajedničkom  idejom,  potrebom,  pažnjom  i činjenjem, možemo očuvati  odgovarajuće, neophodne uslove  za živote svih nas kao i opstanak živog i neživog sveta oko nas , pod okriljem planete Zemlje.

Inspektor za zaštitu životne sredine

dr vet.med. Marina Mitrović

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije