Biološko tretiranje larvi komaraca: PRVO OVOSEZONSKO TRETIRANJE RANIJE ZBOG POVEĆANE VLAŽNOSTI

12/04/2015

PRVO OVOSEZONSKO TRETIRANJE RANIJE ZBOG POVEĆANE VLAŽNOSTI

Opovo, 12. april 2015;
Za ponedeljak 13.04.2015. godine u prepodnevnim satima najavljeno je prvo ovosezonsko tretiranje larvi komaraca, koje je kao i prethodnih godina finansirano od strane Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine i sprovodi se na celoj  teritoriji AP Vojvodine.

Na području naše opštine za tretman su odabrani lokaliteti uz Tamiš, kubici i rukavci koji predstavljaju idealna staništa za razmnožavanje komaraca. Tretman će biti izveden iz vazduha bezbednim ekološkim preparatom K-stop, neškodljivim za živi svet.

Nešto raniji termin tretiranja ove godine odabran je zbog povećane vlažnosti i viših temperatura upravo kao  pravo vreme za delovanje na larve kako bi se sprečilo njihovo dalje napredovanje i smanjio broj odraslih formi  komaraca.

Inspektor za zaštitu životne sredine

dr vet.med. Marina Mitrović

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije