Galerija „Jovan Popović“ Opovo: IZLOŽBA SCENOGRAFIJA MILIVOJA ŠTULOVIĆA

07/04/2015

IZLOŽBA SCENOGRAFIJA MILIVOJA ŠTULOVIĆA
Opovo, 07. april 2015;
U Galeriji „Jovan Popović“ u Opovu danas je otvorena izložba scenografija kragujevačkog slikara i scenografa Milivoja Štulovića.

Štulović je rođen 1952. godine u Kraljevu, član je ULUS-a, a Školu za primenjenu umetnost je završio u Novom Sadu. Radi u „Knjaževskom srpskom teatru“ u Kragujevcu kao slikar i scenograf.  Izlagao je na preko stotinu samostalnih i kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu (Kragujevac, Valjevo, Novi Pazar, Priština, Novi Sad, Užice, Čačak, Požega, Zrenjanin, Beograd, Šabac, Igalo, Slovenj Gradec, Ingolštat, Lido de Jesolo, Sarajevo) i dobitnik više nagrada i priznanja.
DSC_0039

– Milivoje Štulović   pravi je pozorišni čarobnjak, od nekoliko letava, nekoliko žica, jedne ili dve kulise i nešto scenskog svetla, sa mnogo talenta, znanja i iskustva i slikarskog ukusa, omogućuje reditelju i glumcima da ispune scenski prostor i scensko vreme onim zbog čega publika i dolazi u pozorište, doživljajem, zanosom i imaginacijom. Šta ćeš više od jednog umetnika, zar ne, napisao je u katalogu izložbe pozorišni kritičar i reditelj Goran Cvetković.
DSC_0043

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije