FK Omladinac – Druga južnobanatska liga zapad 14. kolo: OPOVČANI OD GOTOVOG NAPRAVILI VERESIJU

05/04/2015

u SPORT

OPOVČANI OD GOTOVOG NAPRAVILI VERESIJU
Opovo, 05. april 2015;
Omladinac – Spartak 1911 0:2 (0:2): Napravili su Opovčani od gotovog veresiju i tako sebi nepotrebno zakomplikovali nastavak prvenstva. Da li su mislima već bili u baražu ili su jednostavno sagoreli u prevelikoj želji, tek danas smo videli bledo izdanje Omladinca i zasluženo su poraženi od direktnog rivala iz Debeljače.

Utakmica je odigrana pred oko 250 gledalaca što je verovatno najveća poseta ove sezone. Na tribinama se našla i poveća grupa navijača iz Debeljače, koja je uzgred, svojim navijanjem u većem delu utakmice potpuno „nadjačala“ pozorišnu publiku iz Opova, pa je na momente više ličilo da se meč igra u Debeljači.
DSC_0011

Kao da su gosti iznenadili Opovčane koji su pomalo opušteno ušli u meč. Spartakovi fudbaleri su od prvog zvižduka sudije odigrali veoma agresivno na sredini terena, konstantno vršeći pritisak na poslednju liniju. Već u 5. minutu nakon kiksa poslednje linije, gde se jedan odbrambeni igrač Omladinca okliznuo, Spartak iz kontra napada golom Vladula dolazi u vođstvo.

U prvom narednom napadu domaći imaju šansu preko Lukovića, koji iskosa desno probija i oštro šutira ali golman Vasić brani i izbacuje loptu u korner. Čitavo prvo poluvreme Opovčani ne uspevaju da povežu svoje linije, posebno vezni red, tako da su se njihovi napadi uglavnom zasnivali na dubinskim loptama prema Lukoviću i Nenezića što su igrači poslednje linije Spartaka bez problema rešavali u svoju korist. Domaći su stvorili još jednu izglednu priliku u prvom delu utakmice, ali više plodom slučajnosti nego namerom. Luković je izveo slobodan udarac sa leve strane blizu aut linije, poslao loptu u peterac gde je skočio Nenezić ali promašio loptu, koja je iznenadila golmana Vasića, ipak nedovoljno da ne odreaguje i odbije loptu.
DSC_0030

Gosti su iskoristili i realizovali i drugu priliku koju su imali u prvom poluvremenu. Izveli su korner sa leve strane, Bosnić je neometan skočio i kako bi to fudbalskim žargonom rekli, poklonio se i poslao oštru loptu iznad glave iznenađenog golmana Popovića.

Na poluvremenu Šojić vrši prvu izmenu i umesto Markovića u igru ubacuje Mosića, tako da se Luković povlači više u vezni red. Odmah se osteila promena jer konačno fudbaleri Omladinca spuštaju loptu na zemlju i bivaju mnogo opasniji po gol protivnika. Luković, koji je danas bio najsvetlija tačka u bledom izdanju Omladinca, razigrava saigrače, vraća se odbranu, probija po desnoj strani, a u par momenata dobija aplauze publike nakon zaista majstorskih driblinga. Međutim, često njegove pasove u prostor saigrači ne prate na valjan način, tako da je sve uzalud. Najozbiljniju priliku u nastavku igre imao je Mosić, upravo na asistenciju Lukovića, ali je njegov udarac odbranio golman Spartaka koji se tom prilikom odlično postavio. Imali su Opovčani inicijativu tokom celog drugog poluvremena ali bez pravih šansi. U tom delu igre Spartak je priliku vrebao iz kontra napada, imao jednu šansu ali bez prave realizacije. Pokušao je Šojić sa novim izmenama. U igru su ušli mladi Ivić od kojeg se dosta očekivalo nakon odličnog izdanja u Uzdinu, a u finišu je zaigrao i Belčević, ali bez rezultata.
DSC_0033

Za povoljan rezultat danas je trebalo mnogo više od odličnog Lukovića. Vezni igrači su bili potpuno indisponirani, bez prave ideje i na sredini terena i u završnici. Kako je jedan navijač prokomentarisao, Omladincu bio danas jedino pomoglo da se nakon Lukovićevih prodora i asistencija, u šesnaestercu protivnika nalazila replika drugog Lukovića.

Kako god bilo, Omladinac je na prvoj poziciji proveo samo sedam dana. Ovim porazom prepustio je Spartaku bolju poziciju u trećem krugu koji se igra po Bergerovoj tablici (sistemu), kao i broju bodova koji se prenosi u baraž.

Omladinac: Popović P, Marinković, Popović A, Grčak, Ružić (Ivić), Filipović (Belčević), Jocić, Cvetković, Marković (Mosić), Luković, Nenezić.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

OPOVO, 21. april 2024 – Fudbaleri opovačkog Omladinca priredili su još jednu goleadu za svoje navijače. U 15. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je više nego ubedljivo savladao Jedinstvo iz Dubovca. OMLADINAC 1927 (Opovo) – JEDINSTVO...

najnovije

najčitanije