UPIK Opovo: PORIBLJAVANJE JEZERA GAJGER

04/04/2015

PORIBLJAVANJE JEZERA GAJGER
Opovo, 04. april 2015;
Uoči predstojećeg Kupa tolerancije započelo je poribljavanje jezera Gajger u Opovu. Posredovanjem Opštine Opovo iz Ribnjaka Sakule danas je transportovano i ubačeno u jezero oko 700 kg ribe.  U pitanju je prva faza poribljavanja jer se već naredne sedmice očekuje novi transport od 700 kilograma.
DSC_0239
Kup tolerancije je tradicionalna međunarodna  manifestacija u sportskom ribolovu koju organizuje Udruženje paraplegičara i kvadriplegičaara Opovo gde se zajedno takmiče osobe sa invaliditetom i školska deca u cilju upoznavanja , neposrednog kontakta i premošćavanja i prevazilaženja predrasuda kada su u pitanju deca i osobe sa invaliditetom.
DSC_0248
Ovim povodom, predsednik udruženja Sava Lazin je rekao da je lokalna samouprava pokazala veliko razumevanje za osobe sa invaliditetom i ovim potezom se otvara „nova stranica“  kada su u pitanju potrebe i pristupačnost osoba sa invaliditeom koji svoje potrebe ostvaruju na otvorenom prostoru.
DSC_0244
-Blizinom hotela i pristupačnošću terena za takmičenje ostvarili smo svoje primarne ciljeve u zacrtanom roku, a to su tri lokacije za sportski ribolov: Ribnjak Baranda, Ribnjak Sakule i jezero Gajger, koje su pristupačne osobama sa invaliditetom, izjavio je predsednik UPIK Opovo Sava Lazin.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije