Sportski pregled: DAMNJANOVIĆ NA ČELU LISTE STRELACA

31/03/2015

u SPORT

DAMNJANOVIĆ NA ČELU LISTE STRELACA
Opovo, 31. mart 2015;
Definitivno, fudbalski vikend iza nas obeležio je napadač sakulskog Borca Ivan Damnjanović. Ovaj vrsni fudbaler je tokom cele sezone bio jedna od glavnih uzdanica sakuslkog kluba, a sa pet postignutih golova na utakmici protiv Mladosti iz Lukićeva, Damnjanović je i statistički potvrdio svoj renome. Sa 17 postignutih golova Damnjanović je od Dušana Dobrića preuzeo čelnu poziciju na opštinskoj listi strelaca (a pretpostavljamo da je i vodeći strelac Banatske zone). I ne samo što je postigao najviše golova, Damnjanović ima ubedljivo najbolji prosek odnosa datih golova i odigranih utakmica, jer je jedini fudbaler koji daje gol po utakmici (1,13).

Borac (Sakule) – Mladost (Lukićevo) 6:1: Borac je ostvario važnu pobedu u susretu sa ekipom Mladosti iz Lukićeva. Nadigrao je direktnog rivala, vratio se na treću poziciju koja im i dalje pruža mogućnost u borbi za vrh tabele Banatske zone i što je takođe veoma bitno, pobeda sa šest postignutih golova puni „akumulature“ i daje samopouzdanje za naredne mečeve. U narednom kolu Sakuljani gostuju „fenjerašu“ na tabeli Slogi u Plandištu, sa realnim šansama da osvoje prve prolećne bodove na gostovanju.

Partizan (Gaj) – Radnički (Baranda) 1:0: Zahvaljujući osetnoj zalihi bodova Baranđani još uvek ne osećaju velike posledice katastrofalnog prolećnog starta. U ovom trenutku nemamo pravih saznanja šta se dešava u klubu, tako da ne možemo ništa prognozirati. Sa  do sada 30 osvojenih bodova Radnički bi trebao relativno mirno da završi ligu, međutim, najveća opasnost preti od finansijskog i kadrovskog rasula, koje bi moglo da ih košta i ispadanja iz Prve južnobanatske lige. Naravno, svi verujemo i navijamo da će klub stati na noge i u narednim kolima ostvariti mnogo bolje rezultate. Narednog vikenda Vrane dočekuju ekupu Jedinstvo Stević iz Kačareva.

Unirea (Uzdin) – Omladinac (Opovo) 0:2: Opovčani nastavljaju tamo gde su stali u finišu jesenjeg dela. Ređaju pobede, ekipa izleda kompaktno, na terenu su disciplinovani i strpljivi što dugo nije bio slučaj. Pobedom u Uzdinu, Omladinac je preuzeo čelnu poziciju i sada ima dva boda prednosti u odnosu na debeljački Spartak. Cvetković i Luković su se pokazali kao krucijalna pojačanja, cela ekipa pruža maksimum, a posebno raduje činjenica da su fudbalski sazreli mladi igrači, posebno Marinković i Ivić. U poslednjem kolu drugog kruga prvenstva Druge južnobanatske lige zapad – grupa sever, Omladinac dočekuje direktnog konkurenta za prvu poziciju Spartak. Kako u stručnom štabu izjavljuju, meč dočekuju opušteno ali uz respekt rivala. Eventualna pobeda Opovčanima bi donela osetnu prednost, a Spartaku zakomplikovala situaciju jer im u tom slučaju ni druga pozicija ne bi bila sigurna. Iz tog razloga možemo očekivati žestok meč u kojem će ulog za obe ekipe biti izuzetno velik.

Glogonj – Tempo (Sefkerin) 2:0: Drugi naš klub iz ove lige, sefkerinski Tempo, igra solidno ali rezultatski promenljivo. Sigurno je da Sefkerinci mogu mnogo više ali jednostavno, ponekad nemaju sreće, a češće kiksiraju bilo u napadu ili odbrani. Tempo narednog vikenda dočekuje uzdinsku Unireu.

LISTA STRELACA:

17: Ivan Damnjanović (Borac);

16: Dušan Dobrić (Radnički);

8: Marko Nenezić (Omladinac), Darko Todorovski (Tempo), Branislav Cukić (Radnički);

6: Marko Mosić (Omladinac), Aleksandar Marković (Borac), Ivan Kotlajić (Omladinac);

5: Željko Luković (Borac, Omladinac);

4: Vladan Tomić (Tempo);

3: Uroš Popović (Omladinac), Marjan Hornung (Borac), Marko Hristov (Radnički), Miloš Mačužić (Radnički);

2: Miloš Stamenković (Tempo), Nemanja Vučetić (Radnički), Dragomir Šušnjar (Radnički), Aleksandar Šušnjar (Radnički);

1: Branislav Milovanov (Radnički), Saša Jovanov (Omladinac), Milan Milankov (Borac), Ivan Ružić (Omladinac), Nenad Simić (Radnički), Vidan Mladenović (Tempo), Darko Marković (Omladinac), Dragan Simeon (Tempo), Đorđe Grčak (Omladinac),Nenad Rošulj (Radnički), Nemanja Paunović (Tempo), Žarko Đokić (Borac), Miloš Cvetković (Borac, Omladinac), Milan Jašović (Omladinac), Dejan Pavlović (Borac), Nikola Svilarević (Radnički), Damjan Vidić (Radnički).

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

OPOVO, 21. april 2024 – Fudbaleri opovačkog Omladinca priredili su još jednu goleadu za svoje navijače. U 15. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je više nego ubedljivo savladao Jedinstvo iz Dubovca. OMLADINAC 1927 (Opovo) – JEDINSTVO...

najnovije

najčitanije