Druga južnobanatska liga zapad – grupa sever 13. kolo: VELIKA POBEDA OMLADINCA U UZDINU

29/03/2015

u SPORT

VELIKA POBEDA OMLADINCA U UZDINU
Uzdin, 29. mart 2015;
Unirea (Uzdin) – Omladinac (Opovo) 0:2 (0:1): Očigledno da je broj 13 za Opovčane srećan jer su upravo nakon 13. kola konačno preuzeli čelnu poziciju na tabeli Druge južnobanatske lige zapad – grupa sever. Opovčani su svim skepticima i kritičarima pokazali da su ekipa kada je to najpotrebnije.

Pod velikim pritiskom je danas bio tim i stručni štab Omladinca. Ekipa je u Uzdin otišla bez tri standardna igrača: Jašovića (crveni karton), Jocića (dva parna žuta kartona) i Lukovića (profesionalne obaveze). S druge starne, pobeda je bila imperativ i od ovog rezultata je gotovo zavisilo prvenstvo.

– Dobro smo ušli u utakmicu, taktički odigrali besprekorno jer su moji fudbaleri ispoštovali sve što je dogovoreno u svlačionici, rekao je trener Nikola Šojić.

Uzdinci su u meč ušli sa dosta respekta prema Opovčanima, sa pojačanim veznim redom na sredini, očekujući da kada se fudbaleri Omladinca zbog imperativa pobede previše otvore, kontra napadima ugroziti gol Popovića. Međutim, Opovčani su odigrali veoma disciplinovano, sa dosta pasova, šireći igru, a gol najčešće ugrožavali dubinskim pasovima prema svojim brzonogim napadačima Neneziću, Iviću i Mosiću, koji su bili dominantni u odnosu na dosta sporije igrače zadnje linije Uzdina.

Imali su Opovčani kolosalnu šansu u 15. minutu kada je nakon odličnog prodora mladi Ivić oboren u šesnaestercu, zbog čega sudija pokazuje na belu tačku. Nažalost, kapiten Đorđe Grčak nije bio dovoljno skoncentrisan i ne koristi penal. Međutim, fudbalere Omladinca neiskorišćen penal nije poremetio i nastavljaju sa svojom igrom koja se isplatila u 38. minutu. Na nekih 25-30 metara, fauliran je Miloš Cvetković, koji i izvodi slobodan udarac, i kako to već on ume, precizno za 1:0.

U nastavku utakmice ništa se bitno ne menja. Opovčani i dalje drže konce u svojim rukama, a na 2:0 povisuju u 51. minutu. Nakon oduzimanja lopte na sredini terena, Marković upućuje dubinski pas u desno Iviću, koji oštro šalje loptu u peterac, Marković je preskače, a Nenezić šalje iza leđa nemoćnog golmana Uniree. Mada nije bilo govora o ofsajdu, domaći igrači protestuju, što se zbog nesportskog ponašanja završava crvenim kartonom za Rudića, tako da Uzdinci meč nastavljaju sa deset igrača. Do kraja utakmice, Mosić je imao još jednu veliku šansu za Omladinac, kada je izbio sam ispred golmana, ali nije uspeo da je iskoristi.

Opovčani su ovom pobedom preuzeli vodeću poziciju i sada imaju dva boda više od Spartaka iz Debeljače, kojeg narednog vikenda dočekuju na svom terenu u poslednjem kolu drugog kruga.

– Meč smo odigrali disciplinovano, pokazali jedinstvo i karakter, i konačno potvrdili da smo ekipa sa potencijalom. Još ništa nije gotovo, očekuje nas puno teških susreta, ali sada sami odlučujemo o svojoj sudbini. Ova pobeda nam je donela veliko samopouzdanje tako da mnogo mirnije očekujemo derbi sa Spartakom narednog vikenda, izjavio je nakon meča šef stručnog štaba Omladinca Nikola Šojić.

Omladinac: Popović P, Marinković, Popović A, Grčak, Cvetković, Filipović (Belčević 59′), Ružić (Latovljev 78′), Marković, Mosić, Ivić (Popović U 80′), Nenezić.

U drugoj utakmici našeg opštinskog kluba, sefkerinski Tempo je poražen u Glogonju rezultatom 2:0.

Rezultati: Unirea – Omladinac 0:2; Glogonj – Tempo 2:0; Polet – Pobeda 5:0.

TABELA:

1 Omladinac (O) 11 7 2 2 24 9 +15 23
2 Spartak 1911 11 6 3 2 24 9 +15 21
3 Polet 12 6 2 4 20 16 +4 20
4 Tempo 11 4 3 4 16 15 +1 15
5 Unirea 11 4 2 5 17 14 +3 14
6 Glogonj 11 4 0 7 18 23 -5 12
7 Pobeda 11 2 0 9 12 45 -33 6

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Fudbal: Ozren Jovičin u timu amaterske reprezentacije Beograda

Fudbal: Ozren Jovičin u timu amaterske reprezentacije Beograda

Ozren Jovičin u timu amaterske reprezentacije Beograda SEFKERIN, 29. mart 2024 – Sefkerinac Ozren Jovičin nastupio je za fudbalsku reprezentaciju Beograda koja je odigrala utakmicu sa Slovenijom u okviru amaterskih reprezentacija. Utakmica je odigrana na terenu...

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

SEFKERIN, 25. mart 2024 – Dvorana "Arena" u gradu Mošonmađorovaru u Mađarskoj bila je domaćin Evropskog kupa u sanda fulkontakt borbama 23. i 24. marta, gde su takmičari osam država ukrstili rukavice u konkurenciji po starosnim i težinskim kategorijama. Odličan uspeh...

najnovije

najčitanije