Sat za našu planetu: BAMBI U AKCIJI

28/03/2015

BAMBI U AKCIJI
Opovo, 28. mart 2015;
U organizaciji Svetskog fonda za prirodu (WWF), deveti put u svetu,  a sedmi put u Srbiji, održaće se akcija  „ Sat za našu planetu“. U subotu 28. marta u 20:30 časova simboličnim isključenjem svetla na sat vremena u domovima, školama, poslovnim zgradama, javne rasvete, na globalnom nivou skreće se pažnja i  šalje  poruka da je potrebno nešto preduzeti u cilju  ublazavanja klimatskih promena  za dobrobit naše planete i svih nas koji na njoj živimo.
mmexport1427451486362

Kao i prethodnih, akciji  se i ove godine pridružila Opština Opovo,  PU „Bambi“, OŠ „Dositej Obradović“.

Predškolska ustanova „Bambi“ uključila je 15 nastavnika, 180 učenika  i roditelje dece i kroz edukativne radionice prilagođene predškolcima koje su se sprovodile cele nedelje ukazivalo se  na značaj štednje energije, očuvanja biljnog , životinjskog sveta, brigu o zemljištu, vodi . Naši mudri i veseli mališani razumeli su da je to jedini i pravi način kako bi ljudi svuda na planeti mogli da imaju srećan i zdrav život. Na panou i globusu to su i prikazali a  u dvorištu vrtića simbolično su zasadili dve višnje i prolećno cveće i o grane drveća okačili hranilice za ptice.
066

Nastavnici i osnovci uskladili su svoje aktivnosti sa temom ove akcije i na njen značaj ukazali i roditeljima. Kroz saradnju sa predškolskom ustanovom i školom, aktivnim učešćem, promovisanjem akcije kroz službenu i ličnu komunikaciju, predlogom da se isključi rasveta u centru i parku Opova, Opštinska uprava  aktivno  podržava akciju i poziva sve sugrađane da priključe simboličnom isključenju svetla na sat vremena  večeras od 20:30 časova.

 

Inspektorka za zaštitu životne sredine
dr vet.med. Marina Mitrović
053

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije