Sportski vikend: ZA OPOVČANE VELIKI DERBI U UZDINU

27/03/2015

u SPORT

ZA OPOVČANE VELIKI DERBI U UZDINU
Opovo, 27. mart 2015;
Ovog vikenda fudbal zauzima centralno mesto u sportskim događanjima. Sve utakmice se igraju u nedelju u 15:00 časova, a samo Sakuljani nastupaju na domaćem terenu. Opovčani igraju jedan od najvažnijih mečeva u prvenstvu, ali i Sakuljanima od ove utakmice puno toga znači.

Kao i na početku jesenjeg dela sakulski Borac je i proleće započeo po principi toplo – hladno, odnosno pobeda u Sakulama i poraz na strani. Mada imaju pobedu manje, zahvaljujući tome što su ostvarili više nerešenih rezultata, fudbaleri iz Lukićeva su za jedan bod ispred Sakuljana. Borac je jesenjem delu pobedio u Lukićevu rezultatom 2:1, a eventualnom pobedom u nedelju i u zavisnosti od rezultata u meču između Jedinstva (NB) i Crvene Zvezde, mogao da se vrati na treću poziciju i nastavi trku za vrh tabele.

Baranđani u Gaj idu potpuno uzdrmani nakon katastrofalnog poraza na svom terenu u prošlom kolu. U ovom trenutku nemamo informacije kakva je atmosfera u ekipi, da li je Uprava kluba angažovala novog trenera, niti u kakvom sastavu će otputovati na gostovanje. U svakom slučaju, Baranđani su stekli solidnu zalihu bodova u prvom delu sezone, tako da ni u slučaju poraza ne bi drastično pali na tabeli gde se sada nalaze na petoj poziciji.

Opovčani igraju jedan od presudnih mečeva u ovoj sezoni. Bolje rečeno, za Omladinac je u nastavku prvenstva svaka utakmica derbi, ali ovog puta sami odlučuju o svojoj sudbini. Nakon prošlonedeljnog remija lidera na tabeli debeljačkog Spartaka (zbog čega je smenjen trener), Opovčani su razliku smanjili na samo jedan bod, s tim što je Spartak ovog vikenda slobodan, tako da bi fudbaleri Omladinca pobedom u Uzdinu konačno preuzeli vodeću poziciju na tabeli. Već u narednom kolu, koje je ujedno i poslednje u drugom krugu (po propozicijama igra se tri kruga), Opovčani dočekuju Spartak i imaju šansu da naprave osetniju razliku. Na fudbalerima Omladinca je veliki pritisak, Unirea je kvalitetna ekipa, ali u ovakvim utakmicama tim pokazuje svoju vrednost.

Sefkerinci gostuju u Glogonju, ekipu koju smo gledali prošlog vikenda u Opovu. Ako Tempo odigra taktički kvalitetno, Sefkerinci se mogu nadati dobrom rezultatu kod svojih komšija.

NEDELJA, 29. mart 2015:

Banatska zona / 18. kolo:

Sakule, 15:00h: Borac – Mladost (Lukićevo)

Prva južnobanatska liga / 18. kolo:

Gaj, 15:00h: Partizan – Radnički (Baranda)

Druga južnobanatska liga zapad – grupa sever / 13. kolo:

Uzdin, 15:00h: Unirea – Omladinac (Opovo)

Glogonj, 15:00h: Glogonj – Tempo (Sefkerin)

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

OPOVO, 21. april 2024 – Fudbaleri opovačkog Omladinca priredili su još jednu goleadu za svoje navijače. U 15. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je više nego ubedljivo savladao Jedinstvo iz Dubovca. OMLADINAC 1927 (Opovo) – JEDINSTVO...

najnovije

najčitanije