Psi lutalice: TROVANJE PASA U BARANDI

25/03/2015

TROVANJE PASA U BARANDI
Baranda, 25. mart 2015;
Psi lutalice zadaju velike probleme stanovnicima Barande. Ima ih mnogo, svih rasa i veličina. Slobodno šetaju seoskim parkom u neposrednoj blizini škole i zabavišta. Iako su mahom pitomi, ipak predstavljaju potencijalnu pretnju.

Kao i u ostalim naseljima naše opštine, psi lutalice su dugogodišnji problem Barande. Međutim, neko je odlučio da samoinicijativno okonča problem sa psima lutalicama ali je očigledno izabrao pogrešan način. Naime, kod nekih vlasničkih pasa, koji su takođe slobodno šetali ulicama, primećeni su tragovi trovanja. Sumnja se da ih je nepoznata osoba trovala što za sada nije potvrđeno.

Ostavljanje otrova na javnim površinama je zakonski prekršaj jer može ugroziti bezbednost ljudi i životinja, a posebno u parku gde se igraju deca školskog i predškolskog uzrasta. Zato se mole građani da ne preduzimaju samoinicijativne akcije, a vlasnici pasa da svoje ljubimce ne puštaju da slobodno lutaju ulicama.

 

Tekst: Branislav Babin

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije