FK Omladinac Opovo: AMBICIOZNO I ODGOVORNO U NASTAVAK SEZONE

14/03/2015

u SPORT

AMBICIOZNO I ODGOVORNO U NASTAVAK SEZONE
Opovo, 14. mart 2015;
Fudbalere Omladinca u nastavku sezone očekuje velika borba za poziciju koja vodi u baraž. I očekivanja navijača su velika i verovatno ih neće ništa zadovoljiti osim plasmana u Prvu južnobanatsku ligu, tako da će opovački fudbaleri biti tokom proleća pod stalnim pritiskom.

Omladinac je uz Spartak u aktuelno prvenstvo ušao kao jedan od glavnih favorita, međutim početak sezone i postignuti rezultati nisu opravdali očekivanja. Opovčani su igrali promenljivo, dugo im je trebalo da uđu u pravi ritam, da bi u finišu jesenje sezone znatno popravili formu i stigli do druge pozicije sa zaostatkom od tri boda za vodećim Spartakom ali i utakmicom manje u odnosu na glavnog rivala.

U klubu kažu da na igrače ne prave pritisak ali činjenica je da ova ekipa ima kvalitet za najviši plasman. Trener Šojić insistira na pobedničkoj atmosferi ali da bi se to i ostvarilo smatra da se ekipa mora dobro uigrati i fizički što bolje pripremiti.

– Individualni kvalitet imamo, sa svakim treningom i pripremnom utakmicom dižemo formu i očekujem da budemo među prve dve ekipe na tabeli i uđemo u baraž, rekao je Šojić.

Prema njegovim rečima najveći dobitak u nastavku sezone je što je klub uspeo da zadrži kostur tima, ali i da dovede dva izuzetno kvalitetna pojačanja, Miloša Cvetkovića i povratnika u redove Omladinca Željka Lukovića.

Veliki hendikep za tim je odluka Gorana Andrejića da prestane sa aktivnim igranjem fudbala.

– Želja kluba je bila da Andrejić odigra i prolećni deo jer se radi o iskusnom igraču i velikom fudbalskom znalcu, koji je mnogo značio za ekipu u prvom delu sezone. Međutim, moramo ispoštovati njegovu odluku i zahvaliti mu se za sve što je uradio za naš klub, rekao je povodom toga Nikola Šojić.

Na osnovu iskustva sa početka sezone, trener Omladinca smatra da je prolećni start od presudnog značaja kada se pobedama probija psihološka barijera i stvara „hemija“ tima.

– Cilj nam je da igramo napadački, agresivno, „visoko“ i da postižemo golove u prvih 30 minuta igre. Do prvog prolećnog kola 22. marta, moramo popraviti igru u prekidima, stabilizovati defanzivnu liniju, ubrzati igru, poboljšati realizaciju i pozicionu igru. Mnogo toga će zavisiti i od radnih obaveza naših igrača i njihovih mogućnosti da se uvek odazivaju treninzima i utakmicama, ali kao što sam rekao, ako budemo dobro startovali, mislim da ćemo ovu sezonu uspešno završiti, zaključio je trener Opovčana Nikola Šojić.

U nedelju 15. marta, Opovčane očekuje „generalna proba“ pred početak prolećnog dela prvenstva kada će u Opovu odigrati meč sa ekipom Dunavca.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Okružno školsko prvenstvo u atletici

Školski sport: Okružno školsko prvenstvo u atletici

Okružno školsko prvenstvo u atletici OPOVO, 28. april 2024 – U Vršcu je 23. aprila održano Okružno školsko prvenstvo u atletici. Vremenski uslovi nisu išli u prilog učenicima, duvao je jak vetar, a kasnije je počela i kiša da pada. Učešće je uzelo 35 škola iz...

Fudbal: Radnički sa novim trenerom upisao pobedu

Fudbal: Radnički sa novim trenerom upisao pobedu

Radnički sa novim trenerom upisao pobedu BARANDA, 28. april 2024 – Pod vođstvom novog trenera Mirka Lutovca, Baranđani su zabeležili pobedu u susretu sa najslabijom ekipom Prve južnobanatske lige. RADNIČKI (Baranda) – BUDUĆNOST (Alibunar) 4:1 (2:0); Očekivano...

najnovije

najčitanije