Zdravstvo: RAD LOGOPEDA U DOMU ZDRAVLJA OPOVO

06/03/2015

RAD LOGOPEDA U DOMU ZDRAVLJA OPOVO
Opovo, 06. mart 2015;
Opština Opovo je prepoznala potrebu i izdvojila sredstva za radno angažovanje logopeda u Domu zdravlja Opovo kako bi naši najmlađi sugrađani kod kojih postoji smetnja u govoru i/ili komunikaciji  mogli da dobiju profesionalnu pomoć u Opovu. Za posao logopeda angažovana je Vesna Petrovski, master defektolog logoped.

Logoped se bavi detekcijom, dijagnostikom, prevencijom, terapijom dece sa verbalnim i/ili neverbalnim komunikacijskim smetnjama, kao i savetodavnim radom.

Koje su to smetnje koje spadaju u područje rada logopeda?
Smetnje sa glasom, govorom i jezikom, sluhom, smetnje u čitanju, pisanju i računanju. Logoped pomaže u otklanjanju ili značajno ublažava razvojne govorno – jezičke smetnje (rehabilituje razvojne govorne smetnje ili rehabilituje oštećene funkcije patologije verbalne i neverbalne komunikacije).

Logoped je stručnjak koji pomaže deci, da razviju svoje komunikacijske sposobnosti i izraze sebe svim sredstvima verbalne komunikacije, kako bi ostvarili svoj pun bio-psiho-socijalni integritet.

Raspored rada:

Ponedeljak, sreda, petak – Zdravstvena ambulanta Opovo od 12:00 do 19:00 časova; Utorak – Zdravstvena ambulanta Sakule od 7:00 do 14:00 časova; Četvrtak – Zdravstvena ambulanta Sefkerin od 7:00 do 14:00 časova.

Pregledi se obavljaju na osnovu uputa pedijatra Doma zdravlja Opovo, sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon 681-104, pedijatrijska služba.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Tokom prošle godine izdato je 61.172 potvrde o pravu korišćenja zdravstvene zaštite u zemljama sa kojima Srbija ima ugovore. Izvor/Politika Stiže polako letnja sezona i pripreme za odmor. Bez obzira na to da li će putovati u sopstvenoj organizaciji ili preko...

najnovije

najčitanije