Saopštenje Južnobanatskog upravnog okruga: NAČELNIK JUŽNOBANATSKOG UPRAVNOG OKRUGA MR ZORAN TASIĆ SA POTPREDSEDNICOM VLADE RS DR KORI UDOVIČKI

01/03/2015

NAČELNIK JUŽNOBANATSKOG UPRAVNOG OKRUGA MR ZORAN TASIĆ SA POTPREDSEDNICOM VLADE RS DR KORI UDOVIČKI
BEOGRAD, 27. februar 2015. godine.
Na inicijativu potpredsednice Vlade i ministarke državne uprave i lokalne samouprave dr Kori Udovički održan je sastanak sa načelnicima svih upravnih okruga sa teritorije Republike Srbije, sa cilјem upoznavanja i razmene dosadašnjih iskustava, kao i dogovora o dalјim zajedničkim aktivnostima.
1

Klјučne teme o kojima se razgovaralo bile su racionalizacija državne uprave, prezentacija aktivnosti upravnih okruga kao i dogovor o unapređenju organizacije, koordinacije i odgovornosti na nivou upravnih okruga.
Ministarka je podsetila načelnike na činjenice i motive koji su racionalizaciju državne uprave nametnuli kao preko potrebnu, kao i na rezultate koji su ostvareni i koji se očekuju po realizaciji preduzetih aktivnosti u okviru racionalizacije.
8
U delu sastanka koji je bio posvećen aktivnostima upravnih okruga, načelnik Južnobanatskog upravnog okruga, mr Zoran Tasić prikazao je prezentaciju o zajedničkim aktivnostima pet upravnih okruga, Severnobanatskog, Srednjebanatskog, Južnobanatskog, Borskog i Braničevskog upravnog okruga, koji su prepoznajući mogućnosti, udružili svoje potencijale sa namerom da zajednički nastupaju pred IPA fondovima EU, kako bi obezbedili sredstva za realizaciju prioritetnih strateških projekata. Polazna osnova za dostupnost sredstava iz IPA fondova EU jeste i strateško partnerstvo, u ovom slučaju sa rumunima. Kao primer dobre prakse, mr Zoran Tasić naveo je aktivnosti Južnobanatskog upravnog okruga, odnosno lokalnih samouprava Južnog Banata na projektu nastavka izgradnje kraka Koridora 11, kao strateškog projekta, u okviru koga su svoj interes našli sa jedne strane Južnobanatski upravni okrug, sa svojim lokalnim samoupravama a sa druge strane rumunski partneri.
9
Ovo je bio prvi u nizu sastanaka sa resornom ministarkom, koji ima za cilј doprinos većoj efikasnosti u sprovođenju reformskih procesa Vlade Republike Srbije, sa želјom da se unapredi kvalitet života svih građane, kao i nesmetan razvoj privrednog ambijenta u kome žive.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije