Mesna zajednica Sakule: SALA ZA VENČANJE, PIJAC I ATARSKI PUTEVI

24/02/2015

SALA ZA VENČANJE, PIJAC I ATARSKI PUTEVI
Sakule, 24. februar 2015;
Povodom aktivnosti krajem prošle i početkom ove godine, predsednik Saveta mesne zajednice Sakule Milorad Ješin sazvao je konferenciju za novinare. Tom prilikom Ješin nas je upoznao sa realizovanim projektima ali i planovima mesne zajednice za naredni period.
02-33556
Ješin ističe dva realizovana projekta u oktobru mesecu. Renoviranje sale za venčanja u zgradi mesne zajednice gde su postavljeni novi pvc prozori i obavljena kompletna restauracija enterijera od gletovanja do krečenja. Vrednost ovog projekta je 300.000 dinara, a sredstva su obezbeđena u partnerstvu mesne zajednice i lokalne samouprave. Drugi projekat iz oktobra je renoviranje sakulske pijace. U okviru ovog projekta urađeno je betoniranje 400 kvadratnih metara prostora i farbanje pijačnih tezgi. Vrednost projekta je 400.000 dinara, a sredstva su kao i u prethodnom projektu obezbeđena u partnerstvu mesne zajednice i lokalne samouprave.
Lepo vreme početkom godine iskorišćeno je i za građevinske radove. Uz ozbiljno donatorstvo Agros doo Opovo, donacije sakulske ciglane u građevinskom materijalu i lokalne samouprave urađena je sanacija atarskih puteva na lokalitetu Zabran u dužini od oko 4 kilometara.
03-33566
– Sanacija atarskih puteva na Zabranu je velika investicija koju ne bi smo mogli da realizujemo bez pomoći Agrosa, koji su nam pomogli svojim mašinama i ljudstvom, izjavio je Ješin.
Predsednik Mesne zajednice Sakule nije u potpunosti zadovoljan postignutim i smatra da bi saradnja mesnih zajednica i lokalne samouprave morala da bude veća i funkcionalnija, što bi omogućilo bolju realizaciju projekata. Ipak, i pored svega Ješin smatra da se u odnosu na druge mesne zajednice i na osnovu postignutih rezultata, sakulska mesna zajednica pokazala kao najaktivnija i najsvrsishodnija u opštini.
Kada je reč o planovima u budućnosti Ješin navodi nekoliko projekata za koje se sada aktivno traže donatorstva. U pitanju su mini pič teren sa tribinama, koji bi se postavio u dvorišnom delu mesne zajednice i renoviranje trotoara od ambulante do pošte. Izgradnja kapele na groblju je stari nerealizovani projekat za koji nedostaju sredstva za izgradnju mada je građevinski materijal obezbeđen odavno. I na kraju, mesna zajednica aktivno učestvuje u ovogodišnjoj organizaciji manifestacije „Ovčarski dani“ i planira da za narednu godinu napravi posebnu stazu za trku na magarcima jer se ova trka više ne može održavati na fudbalskom terenu.
01-33564

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije