Ministarstvo zdravlja: ELABORATI O ENERGETSKOJ EFIKASNOSTI ZA 155 DOMOVA ZDRAVLJA

17/02/2015

ELABORATI O ENERGETSKOJ EFIKASNOSTI ZA 155 DOMOVA ZDRAVLJA
Beograd / Opovo, 17. februar 2015;
Ministarstvo zdravlja je, uz podršku Svetske banke, u okviru projekta  «Pružanje unapređenih usluga na lokalnom nivou»- DILS, realizovalo sprovođenje detaljnih energetskih pregleda i izrade elaborata o energetskoj efikasnosti  glavnih zgrada 155 domova zdravlja,  ukupne korisne površine od preko 590 000 m2.
EEE 2

Pomoćnik ministra zdravlja u Vladi Republike Srbije, prim. dr Dragan Vukanić, uručio je predstavnicima 155 domova zdravlja elaborate o energetskoj efikasnosti. Skupu je  prisustvovala  projektni administrator, dr Tatjana Bajić Živić, koordinator izrade elaborata, Saša Veselinović, savetnik za izradu elaborata o energetskoj efikasnosti, Nikola Mirkov, predstavnici medija i direktori 155 domova zdravlja, među kojima je bila i direktorka Doma zdravlja Opovo dr Sofija Popović.
EEE 3

Dobijeni elaborati, izrađeni od strane tima licenciranih inženjera, omogućuju uvid  u stanje objekata domova zdravlja po pitanju energetske efikasnosti i planiranje investicija kojima bi se postigle značajne uštede kroz smanjenje potrošnje energije za grejanje objekata. Poboljšanje energetske efikasnosti zgrada posredno utiče i na smanjenje emisije gasova odgovornih za stvaranje efekta staklene bašte.

Elaborati o energetskoj efikasnosti su, u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji i Pravilniku o uslovima, sadržini i izdavanju sertifikata o energetskim svojstvima zgrada, neophodni deo tehničke dokumentacije za sve nove zgrade ili već postojeće na kojima se vrši rekonstrukcija, adaptacija, energetska sanacija.

Izrada elaborata o energetskoj efikasnosti domova zdravlja, u okviru projekta  «Pružanje unapređenih usluga na lokalnom nivou»- DILS, predstavlja jedan od najvećih pojedinačnih napora u ispitivanju energetske efikasnosti zgrada u našoj zemlji, posebno kada su u pitanju objekti javne namene.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije