Raspisan konkurs za prijavu na specijalistički program: UPRAVLJNJE REGIONALNIM RAZVOJEM KROZ EU FONDOVE

26/01/2015

UPRAVLJNJE REGIONALNIM RAZVOJEM KROZ EU FONDOVE
Novi Sad, 27. januar 2014;
Pokrajinska vlada je krajem prošle godine razamatrala informaciju o novom, specijalističkom programu pod nazivom „Upravljanje regionalnim rezvojem kroz EU fondove“ i zadužila pokrajinski Fond “Evropski poslovi” da ga realizuje. Kompletan program biće finansiran sredstvima Autonomne pokrajine Vojvodine.

Fond „Evropski poslovi“ AP Vojvodine,  u saradnji sa Univerzitetom u Novom Sadu, raspisao je konkurs za prvu generaciju polaznika ovog programa.

Javna uprava na svim nivoima vlasti, u državama koje se nalaze u procesu pristupanja Evropskoj uniji, mora biti u profesionalno obučena da odgovori na izazove i odgovornosti koje nosi proces evropskih integracija. S obzirom na to da se svake godine značajna sredstava u Evropskoj uniji odobravaju za sprovođenje projekata na nacionalnom, regionalnom i lokalnom nivou širom Evropske unije i u državama koje se nalaze u pretpristupnom procesu, cilj programa je priprema polaznika za kreiranje i implementaciju evropskih projekata.

Program pruža detaljne informacije o širokom spektru raspoloživih EU fondova i programa kojima se finansiraju projekti u različitim oblastima, kao što su zaštita životne sredine, privreda, obrazovanje, kultura i druge oblasti, zatim o pripremi uspešnih projekata, upravljanju odobrenim projektima i kontroli trošenja EU sredstava.

Program se sastoji iz šest modula sa ukupno 19 nastavnih disciplina, 325 časova aktivne nastave i 130 časova mentorskog rada i trajaće 22 radne nedelje. Nastava će se izvoditi  petkom posle podne i subotom u Novom Sadu. Predavači su stručnjaci koji poseduju veliko teorijsko i praktično iskustvo u upravljanju EU fondovima i programima. Namenjen je zaposlenima u jedinicama lokalne samouprave, mesnim zajednicama, pokrajinskoj administraciji, razvojnim agencijama, kancelarijama za lokalno-ekonomski razvoj, opštinskim turističkim organizacijama, kancelarijama za mlade, javnim i javno-komunalnim preduzećima, obrazovnim institucijama, institucijama kulture,organizacijama civilnog društva (udruženja građana, nevladine organizacije itd.), malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima, fakultetima, institutima i istraživačkim ustanovama, drugim institucijama koje se mogu javiti kao korisnici sredstava iz evropskih fondova.

Više informacija o konkursu i prijavi na isti možete naći na sledećem linku: http://vojvodinahouse.eu/najave/.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije